Haberler

Kanadalı Gelin: 'Gurban Olam Sana'

Kanadalı Gelinden Eşine Nikah Öncesi Antep Şivesiyle: 'Gurban Olam Sana' İltifatı Geldi.

Gaziantep'te 23 yaşındaki Ercan Güler, Kanada'da üniversite eğitimi sırasında tanıştığı 20 yaşındaki Jamaika Lukac ile 'Yabancı Damat' dizisinin çekildiği tarihi evde düzenlenen nikah töreniyle evlendi. Kanadalı gelin, dizide de herkesin sempatisini toplayan Antep şivesiyle damada 'Gurban olam sana' dedi, birbirlerine baklava yedirip, aile üyelerinin elini öptü.

Bir dönem Kanal D ekranlarında izlenme rekorları kıran ve komşu ülke Yunanistan ile kardeşlik bağlarının artmasında önemli rol oynayan Yabancı Damat dizisinin Gaziantep'teki çekimlerinde kullanılan tarihi ev, bu defa yabancı bir geline ev sahipliği yaptı. Kanada'da sinemacılık bölümünü okuyan Gaziantepli Ercan Güler 1,5 yıl önce üniversite eğitimi sırasında tanıştığı diyetisyen Jamaika Lukac ile evlilik kararı aldı. Çift, nikahlarını Gaziantep'te Timur Schindel'in işlettiği ve 'Yabancı Damat' dizisinin de çekildiği 100 yıllık Antepevi'nde gerçekleştirdi. Butik otel olarak kullanılan ve Gaziantep'in tarihi mekanlarından biri olan Anadolu Evleri'nin avlusunda gerçekleşen nikah töreninde, Şehitkamil Belediyesi nikah memuru Recep Denkçeken, gelin ve damadın kimlik tespitlerini yaptıktan sonra, nikahı Türkçe ve İngilizce olarak kıydı. Türk adetlerine göre nikah defterinin geline verildiği törenin ardından, gelin ve damat birbirlerine Gaziantep baklavası yedirdi. Ercan Güler, üniversite eğitimi sırasında tanıştığı Jamaika Lukac'ı çok sevdiğini söyledi.

Jamaika Lukac ise Gaziantep'te öğrendiği, "Kele bacım, Ercan sana gurban olayım" gibi Antep şivesiyle davetlilerle şakalaştı. Lukac, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Gaziantep'i çok sevdim. Türkiye'yi çok özel ve kendine özgü buldum. Türk kültürünü yaşatmak ve korumak için emek verilmesi gerektiğini ve batı etkisinden çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ben Ercan'ı tanımadan önce Türkiye'yi çok bilmiyordum. Sadece İstanbul'u biliyordum. Türkleri çok rahat ve arkadaş canlısı buldum. Misafirlik kültürü çok güzel" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title