Haberler

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Alexander Açıklaması

"Pakistan devlet olarak terörü destekliyor"

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, Pakistan'ın devlet olarak teröre destek verdiğini öne sürdü.

Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC'de yayınlanan "Power and Politics" adlı programa katılan Alexander, "Kanada ve müttefikleri Pakistan'a karşı birleşik bir cephe almaları gerekir çünkü Pakistan devlet olarak terörizmi desteklemektedir" ifadesini kullandı.

Daha önce Kabil Büyükelçiliği de yapan Alexander, Pakistan'ın devlet olarak terör örgütlerine yaptığı yardımlara ilişkin detaylı bilgi sahibi olduğunu savunarak, "Bu yüzden Taliban ve El Kaide gibi örgütlere karşı açılan savaşlar hiçbir zaman başarı ile sonuçlanmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu devlet teröre sponsorluk etmektedir" iddiasında bulunan Bakan Alexander, şunları kaydetti:

"Batılı analistler bu konuda bizim bildiklerimizi bilmiyorlar. Pakistan'a karşı cephe alınması lazım. Stratejik ve siyasi politikaları sivil hükümet değil, ordu ve istihbarat servisleri kontrol ediyor. Pakistan yıllarca inkar etmesine rağmen, küçüklü büyüklü, El Kaide gibi dünyanın birçok yerinde etkili olan terör örgütlerine ev sahipliği yapmıştır. Birçok militan ve mücahit burada eğitim alıyor. Bunların Suriye ve Irak gibi ülkelerle bağlantısı var. Bu konu başta Rusya olmak üzere birçok ülkenin dış politikasında önemli bir yer tutuyor. Pakistan, terörizm ve teröristler için cennet ülkedir. Kurumsal katılım olmadan Taliban'ın bu ölçekte finansal yardım ve eğitim alması imkansızdır. Pakistan aslanla yatakta olduğunun farkında değil. Bu sorun, Pakistan'da da masum insanların hayatlarına maloluyor."

Alexander, Pakistan'ın bu durumuna karşı, Kanada ve müttefiklerinin ortak tavır alması ve birlikte bir karşı cephe oluşturması gerektiğini sözlerine ekledi. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Chris Alexander Pakistan Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title