Haberler

Kanada Savunma Bakanı Sajjan'ın Irak Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kanada Savuma Bakanı Harjit Sajjan ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kanada Savuma Bakanı Harjit Sajjan ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, taraflar görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve Musul'u kurtarma operasyonunu ele aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Kürdistan Bölgesinin önceliği terör örgütü DAEŞ'tir. Bunun için de Peşmerge, Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleriyle dayanışma içerisinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

IKBY'ye desteklerinden dolayı Kanada hükümeti ve halkına teşekkür eden Barzani, bölgedeki dini ve etnik unsurlar arasındaki farklılığın hiçbir zaman rahatsızlığa yol açmaması sebebiyle Kürdistan bölgesinin radikal fikirler ve terörist grupların yeri olmadığını belirtti.

Barzani, DAEŞ sonrası Musul'da entik ve dini unsurların haklarının garanti altına alınması ve bir daha aynı felaketin meydana gelmemesi için uygun bir toplumsal ve siyasi çözümün gerekliliğine de vurgu yaptı.

Öte yandan Kanada Savuma Bakanı Sajjan ise Peşmerge güçlerinin göstermiş olduğu büyük çaba ve fedakarlıklardan dolayı terörle mücadele konusunda önemli ilerlemelerin katedildiğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca Sajjan'ın, ülkesinin Peşmerge güçleri ve IKBY halkına yardım etmeye devam edeceğini belirterek, Irak ve IKBY'deki istikrar ve gelişmenin yeniden sağlanması için ileriki süreçte diplomatik, siyasi ve diğer ilişkilerin daha da güçlendirileceğine dikkati çektiği kaydedildi.

Kanada Savunma Bakanı Sajjan dün Irak'ın başkenti Bağdat'taki ziyareti sırasında, Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ile bir araya gelmişti.

Sajjan, göreve geldikten sonra Aralık 2015'te ilk defa Bağdat ve Erbil'e ziyarette bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Kanada Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title