Haberler

Kanada'nın En Yaşlı Belediye Başkanı Sıyasete Veda Etti

Güncelleme:

Kanada'nın Mississauga kentinde 36 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapan 93 yaşındaki Hazel McCallion siyasete veda etti.

Kanada'nın en yaşlı belediye başkanı siyasete veda etti- Mississauga'nın 36 yıllık belediye başkanı 93 yaşındaki Hazel McCallion, siyaseti bıraktığını açıkladıMİSSİSSAUGA (AA) - Kanada'nın Mississauga kentinde 36 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapan 93 yaşındaki Hazel McCallion siyasete veda ettiğini bildirdi.İlk kez seçildiği 1978 yılından bu yana 12 seçim kazanan ve 36 yıl aralıksız Mississauga kentinin belediye başkanlığını yürüten 93 yaşındaki Hazel McCalion, gelecek ay yapılacak yerel seçimlere aday olmayacağını ve siyaseti bıraktığını duyurdu. Kanada siyasetinde "Fırtına Hazel" olarak da anılan Başkan McCallion, "Kimseye tutamayacağım sözleri vermedim. Kimseye vergileri indirmeyi vadetmedim. İnsanlara, vergilerini, onların hayat kalitelerini yükseltmek için kullanacağıma dair söz verdim ve bunu da yaptım" dedi.Mississauga İnternational Center'daki resepsiyona, eski Kanada Başbakanı Jean Chretien, Ontario Eyalet Başbakanı Kathleen Wynne, sanatçılar ve çok sayıda siyasetçi katıldı.-36 yıl aralıksız başkanlık-Siyasete ilk kez 1970 yılında Streetsville kasabasına belediye başkanı seçilerek giren Hazel McCallion, 1974'de bu ve diğer 4 küçük kasabanın birleştirilmesi ile kurulan Mississauga Belediyesinde, iki dönem belediye meclisi üyeliği yaptı. 1978'de Mississauga'nın 3. Belediye Başkanı seçilen McCallion, o günden bu yana 36 yıl aralıksız başkanlık yaptı. -başkanın açıklaması-çalışma odasından detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title