Haberler

Kanada Dışişleri Bakanı Baird Irak'ta

Güncelleme:

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmenin ardından Baird ve IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ortak basın toplantısı düzenledi.

Kanada Dışişleri Bakanı Baird, "Kürdistan bölgesine 15 milyon dolar askeri, 7 milyon dolar insani yardımda bulunacağız. Yardımların bir kısmını acil bir şekilde ulaştıracağız. Erbil yönetimi ve Bağdat hükümetiyle çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız" dedi.

Baird, teröre karşı Irak halkıyla tek sesli olmaya karar verdiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bölgedeki terör tehdidine karşı birlikte hareket edeceğiz. Kanada, Kürdistan bölgesine yardım için bütün çabasını ortaya koyacaktır. Bu vahşete ve barbarlığa karşı Kürtleri destekleyeceğiz. Kürdistan bölgesinde yaklaşık 1 milyon sığınmacı var. Binlerce insanın hayatı tehlikede. Peşmerge, bu terör tehdidine karşı savaşıyor. Bu mücadeleyi önemsiyoruz."

IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin de Kanada'nın dost ülke olarak kendilerine silah ve askeri yardımda bulunacağını belirterek, "Kanada Dışişleri Bakanı Sayın Baird de Peşmerge güçlerine yapılacak silah yardımlarını görüşmek üzere Erbil'e geldi. Kendilerine teşekkür ediyor ve işbirliğimizin devam etmesini diliyoruz" dedi.

Savaşın uzun sürebileceğine dikkati çeken Hüseyin, bunun için daha fazla silaha ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. "Adeta terörist bir devlete karşı savaştıklarını" vurgulayan Hüseyin, "Bu örgütün militanları arasında birçok yabancı ülkeden gelenler var. Bunların amacı toplumumuzu dağıtmak, insanlarımızı öldürmek ve şehirlerimizi talan etmektir. Tehlike büyük olduğu için daha fazla yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, temasları kapsamında Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari  ve Irak Meclis Başkanı Selim el-Ceburi ile görüşmüştü. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Mesut Barzani Kanada Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title