Haberler

Kanada'dan Ürdün'e 123 Milyon Dolar Yardım

Kanada, Ürdün'e Suriyeli sığınmacılar ve kalkınma programlarında kullanılmak üzere 122 milyon 995 bin dolar yardımda bulundu.

Kanada, Ürdün'e Suriyeli sığınmacılar ve kalkınma programlarında kullanılmak üzere 122 milyon 995 bin dolar yardımda bulundu.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, ülkesini ziyaret etmekte olan Ürdün Kralı II. Abdullah'la görüşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün'ün DAEŞ'le mücadelede koalisyon ve müttefiklerinin yanında durduğunu belirtti. Harper, "Ürdün, bölgedeki masum sivillerin maruz kaldığı acıları hafifletmede birlikte çalışmaktan gurur duyduğumuz bir ülkedir. Ürdün'ün güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak ve kalkınma programlarına katkıda bulunmak, ülkelerimiz arasındaki bağları derinleştirecektir" ifadelerini kullandı.

Kanada'nın yaptığı yardımlar, Ürdün'ün sınır güvenliği, askeri teçhizatlarının bir kısmının yenilenmesi, kimyasal-biyolojik-radyolojik güvenlik sistemleri, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları, Ürdünlü kadınların eğitimi ve DAEŞ'e giden mali kaynakların önlenmesi amacıyla bankacılık sisteminin güçlendirilmesi çalışmalarında kullanılacak.

Öte yandan Kanada, Ürdün'e 30 askeri eğitmen göndererek, Ürdünlü askerlerin muhtelif programlarda eğitilmelerini sağlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Stephen Joseph Harper Kanada Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title