Haberler

Kanada ve İsrail Depremin Vurduğu Nepal'e Yardım Eli Uzattı

Güncelleme:

Kanada, 7.9'luk depremle sarsılan Nepal'e 5 milyon dolar yardımda bulunurken İsrail de ölü sayısının bin 251'e yükseldiği Nepal'e yardım ve doğal afet ekibini gönderecek.

Kanada, 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'e 5 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı. İsrail de ölü sayısının bin 251'e yükseldiği Nepal'e yardım ve doğal afet ekibini göndereceğini açıkladı.

"5 MİLYON DOALR GÖNDERDİK"

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis yaptığı yazılı açıklamada, Nepal'deki kurtarma çalışmalarına katılan yardım kuruluşları tarafından kullanılmak üzere insani ihtiyaçlar için 5 milyon dolar yardımda bulunduklarını duyurdu.

"YANINIZDAYIZ"

Kanada olarak, Nepal halkının acılarını paylaştıklarını açıklayan Bakan Paradis, yaptıkları yardımın, depremin vurduğu bölgelerdeki halka gıda, temiz içme suyu, barınak, sağlık, hijyen ve koruma hizmetleri sağlamak için kullanılacağını kaydetti. Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, "Durumu yakından izlemeye devam edecek ve gerekirse daha fazla yardım sağlayacağız" dedi.

Öte yandan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da yayımladığı mesajda, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, Nepal halkının yanında olduklarını açıkladı.

İSRAİL'DEN İNSANİ YARDIM

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, deprem felaketi nedeniyle Nepal'e yardım ve doğal afet ekibini gönderecek.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner da sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu ileri ki saatlerde arama kurtarma uzmanlarından oluşan bir ekibin, Nepal'e lojistik ve tıbbi yardımlar için Hava Kuvvetleri uçağı ile Tel Aviv'den Nepal'in başkenti Katmandu'ya gidecek" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI BİN 251'E YÜKSELDİ

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Nepalili mevkidaşı Sushil Koirala'ya yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, ülkenizi vuran trajediden dolayı büyük üzüntü duymaktadır. Devletimiz bölgeye arama kurtarma ve tıbbi hizmetler taşıyan uçakta, ilk ekip ileri ki saatlerde gönderilecek" dedi.

Nepal'de bugün 7,8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı son verilere göre bin 251'e yükseldi.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Kanada Nepal Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (22)

ilginçMobil-ANDROID:

Darisi israilin basina öyle bir deprem olsinki tas üstünde tas toprak üstündede israilli kalmasin insallah. Insani yardimmis siz insan olsaydiniz filistindekin insanlari bebekleri öldürmezdiniz.

10
14
yanıtYanıtla
isak leviMobil-IOS:

Turkiyede korfezde olan depremde Kim en fazla yardimi yapmisti?

20
0
yanıtYanıtla
takipçiMobil-ANDROID:

depramde 300 yahudi kayip .o yüzden isreil hemen ekipleri göndermiş. onlari bulmak icin gittiler ordeki halk yardim icin değil

9
6
yanıtYanıtla
BarışşMobil-IOS:

Haksızlık yapmayın...İsrael Gölcük-Adapazarı depreminde Türkiyeye yardıma gelmişti...

10
3
yanıtYanıtla
Ismail 06 AnkaraliMobil-ANDROID:

Bizim Haber medya kanallari neden bu kadar Israilin hayrani anlamiyorum Israilden once Turk AFAD Gitti hic haber yok yeter bu kadar israil usakligi yapmayin yoksa sizdemi siyonistmisiniz?

12
1
yanıtYanıtla
IMPARATOR TÜRKMobil-IOS:

İsrail yardım ediyor, ulan katil İsrail nefreti topladın dunya üzerinden simdi de sevgi bekliyorsun ne yardım da bulunuyorsun,

5
6
yanıtYanıtla
Osmanli Mobil-IOS:

Israil yardim etmez o zaman gazetese. Ve stv nin yalakaligi

8
2
yanıtYanıtla
halkMobil-ANDROID:

eveett İsrail yine bir şeylerin peşinde. gönderdiği adamlar takip edilsin.. sıkıntılı.,..

7
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

İNSAN ÖLDÜRENLER İNSANİ YARDIM YOLLUYORLAR İLGİNÇ!!!!!

5
5
yanıtYanıtla
aronMobil-IOS:

burada sacma sapan yorumlar cikarip 10 dollar versin yada cenesini kapasin.yobazligin alemi yok

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title