Haberler

Kanada'dan Kızılay'a Nakdi Bağış

Güncelleme:

Kanada Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyet Suriyelilerin bulunduğu çadır kentleri ziyaret etti.

Kanada Vatandaşlık, Göçmenlik ve Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyet Suriyelilerin bulunduğu çadır kentleri ziyaret etti. Daha sonra Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile görüşmeye gelen Kanadalı heyet 1.5 milyon dolar tutarında bağışta bulundu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı makamında ziyaret eden Kanada Vatandaşlık, Göçmenlik ve Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyete, Genel Müdür Ömer Taşlı ve Yönetim Hizmetleri Koordinatörü Deniz Şölen'de eşlik etti. Bakan Kenney, Türk Kızılayı'nın Suriye vatandaşlarına yönelik yapmış olduğu çalışmaları hem Kanada halkı hem de Kanada Hükümeti olarak takdirle karşıladıklarını söyledi.

KIZILAY'IN ÇALIŞMALARINA ÖVGÜ

Suriyelilerin bulunduğu İslahiye ve Öncüpınar çadır kentlerini ziyaret ettiklerini ve orada yetkililerle görüştüklerini belirten Bakan Kenney, Türkiye'deki Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için Kanada Hükümeti olarak Kanada Uluslararası Kalkınma Ajansı (CIDA) kanalıyla, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu fonuna 1.5 milyon dolar tutarında bir yardımda bulunacağını ifade etti. Türkiye'deki temasları sırasında UNHCR ile görüştüklerini belirten Bakan Kenney, kendilerinin Türk Kızılayı ile ortaklığından büyük memnuniyet duyduklarını ve Kızılay'ın çalışmalarından övgü ile söz ettiklerine değindi.

"TÜM OLANAKLARIMIZLA SURİYELİLERİN YANINDAYIZ"

Suriyelilerin ihtiyacını karşılamak adına Türk Kızılayı'nın bütün kapasitesinin seferber edildiğini vurgulayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, duyarlılıkları için Kanada halkına ve hükümetine teşekkür ederek yaşanan bu olayların bir an önce bitmesi yönünde temennisini de dile getirdi. Akar, bağışlanan bu nakdi yardım ile Türkiye'de bulunan 150 bini aşkın Suriyeliye yiyecek, su, çadır, hijyen kitleri, battaniye, ısıtıcı ve kışlık giysiler verileceğini söyledi.

(MV) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Kızılay Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title