Haberler

Kanada'daki Yangının Sigorta Şirketlerine Maliyeti 3,6 Milyar Dolar

FORT MCMURRAY (AA) – Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray bölgesinde 2 aydan fazla etkili olan orman yangınına ait zarar rakamları ortaya çıkmaya başladı.

FORT MCMURRAY (AA) – Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray bölgesinde 2 aydan fazla etkili olan orman yangınına ait zarar rakamları ortaya çıkmaya başladı.

Fort McMurray kırsalında 1 Mayıs'ta başlayan ve 3 Mayıs'tan itibaren şehirdeki 90 bin kişinin tahliye edildiği yangın, yakın zamanda tamamen kontrol altına alınmıştı. Fort McMurray kentinde 2 bin 400 ev ve iş yerini kül eden, binlercesini de duman, toz ve isle kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili, Kanada Sigortacılar Birliği uzmanları bir rapor hazırladı.

Birliğin raporuna göre, Fort McMurray'da ev, araç ya da iş yerlerini sigorta yaptıranlara ödenecek tazminat rakamı 3,58 milyar dolar oldu. Bu, hesaplanan kategoride bugüne kadar Kanada tarihinde kaydedilen en yüksek zarar rakamı olarak tarihe geçti.

Fort McMurray bölgesinde her biri ortalama 81 bin dolar değerinde 27 bin özel mülkiyet zararı başvurusu yapıldı. Bu bağlamda iş yeri sahibi 5 bin kişi de ortalama 250 bin dolarlık zarar bildirimi yaptı. Aynı raporda 12 bin kent sakininin de ortalama değeri 15 bin dolar olan araç zararı talebinde bulunduğuı kayıtlara geçti.

Yangınla ilgili ilk geçici hasar tespiti ise yangının ilk haftasında Bank of Montreal analistlerinden Tom MacKinnon'ndan gelmişti. MacKinnon raporunda, sadece Fort McMurray kentinin yeniden inşası için 9 milyar dolar gerektiğini belirtmiş, bu analize, enerji, petrol, ormancılık ve inşaat sektörlerindeki zararların dahil olmadığını kaydetmişti. Aynı bankanın ekonomistlerinden Robert Kavcic ise günlük 500 bin varil ham petrol üretilen bölgede, yangın nedeniyle bunun gerçekleşmediğini örnek göstererek, gerçek zararın ancak yangından sonra ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

1 Mayıs Kanada Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title