Haberler

Kanada'daki Makine Zabitinin Ailesi Adana'da Perişan

Türkiye'den gemi tamiratı için Kanada'ya giden ancak maaşlarını alamadıkları için mahsur kalan 12 Türk'ten biri olan makine zabiti Ufuk Uçman'ın eşi Nebiye Uçman, "6 aydır eşim evine gelemiyor, maaş alamadığı için 2 aydır bize para gönderemiyor, eşimin bir an önce eve dönmesini istiyorum" dedi.

6 Nisan 2014'te Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Sorel kenti limanına demirledikten sonra arızası ve yaklaşık 60 bin dolarlık liman ücretini ödemediği gerekçesiyle hareket edemeyen Panama bandıralı ‘ Phoenix Sun’ isimli geminin tamiratı için işe alınan 12 Türk gemici ve teknik eleman, 2 ay düzensiz olarak maaşlarını aldıktan sonra anlaştıkları firma tarafından kaderlerine terk edildi.

Geminin de, Kanada yetkili makamları tarafından alıkonulduğu öğrenilirken, yaklaşık 3 aydır maaş alamayan 12 Türk, maddi sıkıntı nedeniyle Türkiye’ye dönüş yapamayıp Kanada'da mahsur kaldı. Mahsur kalan Türk'lerden biri de Adanalı makine zabiti 3 yıllık evli 27 yaşındaki Ufuk Uçman.

"6 AYDIR EŞİMİN YÜZÜNÜ GÖRMEDİM"

Ufuk Uçman'ın eşi Nebiye Uçman (27) 1.5 yaşında Ömür isimli kızı olduğunu belirterek, "Eşim 6 ay önce gemi tamiratı için Kanada'ya gitti, ancak bir daha dönemedi. Çünkü çalıştığı firma iflas ettiği için maaşlarını ödemiyormuş. Ramazan Bayramı'nda gelmek istedi ancak parası olmadığı için gelemedi. Haberlerde mahsur kaldıklarını duyunca çok üzüldüm. Ancak akşam internetten konuşunca biraz rahatladım" dedi.

Eşinin 2 aydır eve hiç para gönderemediğine dikkat çeken Uçman şöyle devam etti:

"Biz daha önceki birikimlerimizi harcıyoruz. Onlar da bitmek üzere benim 1.5 yaşında kızım var artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eşim ve arkadaşları bir an önce evlerine dönsün. Burada çok endişeliyiz."

Evlendikten 20 gün sonra eşinin gurbete gittiğini, kızının sürekli baba hasretiyle büyüdüğünü, bu kez de eşinin mahsur kaldığını anlatan Uçman, olayların kendisini çok yıprattığını, gelmesi halinde bir daha yurt dışına giderken daha seçici olacaklarını söyledi.

FATİH KEÇE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Phoenix Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title