Haberler

Kanada'da Islamofobi ve Irkçılık Karşıtı Gösteri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yürüyüşten detaylar Montreal'de bir araya gelen yüzlerce kişi, Kanada Federal Parlamentosu'nun İslamofobiyi ve sistematik ırkçılığı kınayan tasarıyı kabul etmesinin ardından, İslamofobi ve ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yürüyüşten detaylar

Montreal'de bir araya gelen yüzlerce kişi, Kanada Federal Parlamentosu'nun İslamofobiyi ve sistematik ırkçılığı kınayan tasarıyı kabul etmesinin ardından, İslamofobi ve ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenledi. Liberal Parti Milletvekili İkra Halid tarafından geçen yılın aralık ayında hazırlanan "Motion 103" adlı tasarı, parlamentonun 23 Mart'taki oturumunda oylandı. Oylamada tasarı, iktidardaki Liberal Parti'ye muhalefetteki Yeni Demokrat Parti milletvekillerinin destek vermesiyle 91'e karşı 201 oyla kabul edildi. Herhangi bir bağlayıcılığı bulunmayan tasarı, İslamofobinin, her çeşit sistematik ırkçılığın ve dini ayrımcılığın kınanmasını içeriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Montreal Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title