Haberler

Kanada Cerrahi Dergahı'nda Bayram Meşki

Kanada'da yaşayan Türkler, Kanada Cerrahi Dergahı'nın düzenlediği "Ramazan Bayramı meşki"nde bir araya geldi.

Kanada'nın Toronto kenti yakınlarındaki Kanada Cerrahi Dergahı'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla meşk düzenlendi.

Ülkede yaşayan Türklerin ve Müslüman toplumlardan misafirlerin bulunduğu meşke, Toronto kentinde bulunan TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu'nun AK Partili milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Hurşit Yıldırım, Yusuf Başer ile Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de katıldı.

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Mississauga Belediye Başkanı Bonnie Crombie ve Liberal Parti'nin Somali asıllı Toronto Milletvekili Ahmet Hüseyin de davette yer aldı.

"İstanbul harika bir şehir"

Kanada Cerrahi Dergahı postnişini Tevfik Aydöner, burada yaptığı konuşmada, Pendik ve Mississauga'nın birbirine benzer özellikleri olduğunu söyleyerek, "Bu gece, bir işbirliğinin başlangıcı olabilir." dedi.

Aydöner'in onur konuğu olarak takdim ettiği Mississauga Belediye Başkanı Bonnie Crombie ise, "Lütfen bir kez daha İstanbul'daki son saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerimi kabul edin. İstanbul harika bir şehir. Ramazan ayının ilk gecesini Sultanahmet Camisi'nde geçirmiştim. Bu tür bir acının tekrarlanmamasını diliyorum" diye konuştu.

Gecede ikram edilen bayram yemeğinin ardından, ilahiler eşliğinde sema gösterisi düzenlendi.

Misafirler daha sonra, dergahta palyaço eşliğinde eğlenen çocuklara bayram harçlığı dağıttı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayram meşki, kılınan namazla sona erdi.

Kanada Cerrahi Dergahı postnişini Tevfik Aydöner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meşki, "tasavvufi şiirler ve ilahilerin def, ney ve kanun eşliğinde seslendirilirken, semazenlerin de sema ederek dönmeleri" şeklinde tarif etti.

Meşk boyunca Allah'ın isimleri ile selat-ü selamların da getirilmesiyle bir nevi zikir ettiklerini de dile getiren Aydöner, "Gecemize katılan misafirlerimizin yarıya yakını Kanadalılardan oluşuyordu. Bu manevi havadan nasiplenmeleri bizi ziyadesiyle mutlu etti."dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı İstanbul Pendik Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title