Haberler

Kan Verin, Talasemi Hastalarına Can Verin" Sloganlı Kampanya

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü "8 Mayıs Dünya Talasemi Günü" nedeni ile Türk Kızılayı işbirliğinde Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde "Kan Bağışı Kampanyası" düzenledi.

HER YIL YÜZLERCE HASTA ÇOCUK DÜNYAYA GELİYOR

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'de, Talasemi (Akdeniz anemisi) ve orak hücre anemisi başta olmak üzere, kalıtsal kan hastalıklarının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulanırken, sağlıklı Türk toplumunda Beta-talasemi taşıyıcı sıklığı yüzde 2,1 olup, yaklaşık 1.300.000 taşıyıcı ve 4000 civarında hasta bulunduğu açıklandı.

KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ

Her yıl yüzlerce hastalıklı çocuğun dünyaya geldiği belirtilen açıklamada, "Ülkemizde ve Antalya'da karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olan Talasemi ile mücadele edebilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından 'Kalıtsal Kan Hastalıkları' programı başlatılmıştır. Bu programın temel amacı, Talasemili doğacak bebek sayısını azaltmak ve Talasemi hastalarının yaşam kalitesini ve süresini arttırmaktır. Talasemi hastalarının tedavileri kapsamında, yaşamları boyunca üç haftada bir kan nakline ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle kan bağışı talasemi hastaları için çok önemlidir" denildi.

ANTALYALILARA ÇAĞRI

Talasemi Hastalığı hakkında farkındalığı arttırmak ve Antalya'daki Talasemi hastalarının tedavilerine destek olabilmek için Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü "Talasemi Günü" nedeni ile kan bağışı kampanyası düzenlediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi;

"Her yıl yüzlerce insan hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybetmekte. Sağlıklı iken kan bağışlamakla çaresiz bekleyen bir insana ve onun çaresizlik içinde kıvranan sevdiklerine çare olacaktır. Buna karşılık, son yıllarda yapılan araştırmalar ülkemizdeki yıllık kan bağışı oranının nüfusun yüzde 1'i kadar olduğunu gösteriyor. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmaması kanın ve kan bağışlamanın önemini son derecede arttırmaktadır. Tüm Antalyalıları 'Kan Verin Talasemi Hastalarına Can Verin' sloganı ile kan bağışına bekliyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Akdeniz Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title