Haberler

Kan Kanseri Kızın Ablasından Kızılay'a Kan Bağışı Kampanyası

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gerden Uğurlu, kan kanseri olan kız kardeşi Rengin Uğurlu'ya hem moral vermek, hem de farkındalık yaratmak amacıyla, öğretmenleri ve kaymakamlığın yardımıyla, Kızılay Kan Merkezi'ne destek amaçlı kan...

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gerden Uğurlu, kan kanseri olan kız kardeşi Rengin Uğurlu'ya hem moral vermek, hem de farkındalık yaratmak amacıyla, öğretmenleri ve kaymakamlığın yardımıyla, Kızılay Kan Merkezi'ne destek amaçlı kan bağışı kampanyası başlattı.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu, Habur Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kız kardeşi Rengin Uğurlu'ya moral olsun diye örnek bir kampanyanın başlamasına önayak oldu. Gerden Uğurlu, kız kardeşi Rengin için yapmak istediği kampana için Matematik Öğretmeni Asuda Sultan İlkan'dan yardım istedi. Asude öğretmen, öğrencisinin bu talebini okul yönetimine götürerek yardımcı olmak istediğini aktardı. Okul yönetiminin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlıkla yapılan görüşmeler ve alınan izinlerden sonra kan verme kampanyası başlatıldı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay Kan Merkezi ile iletişime geçen öğrenciler, ilçe merkezinde broşür dağıttı. Dağıtılan broşürlerden sonra ilçeye gelen Kızılay Kan aracı, Silopili vatandaşların kampanya kapsamında yaptığı kan bağışlarını almaya başladı. Kızılay aracı önünde kan vermek isteyen Silopili vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Silopili esnaf şerif Olcar ve Namet Araka, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, genç kızın girişimleri sonucu başlatılan kampanyaya katılarak kan vermekten mutluluk duyduklarını anlattı.

Kampanyanın başlamasını sağlayan Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu belirterek, "Benim kardeşim kan kanseri ve bunu hocam ile paylaştım. Kardeşim ve onun gibiler için kan ihtiyacı olduğunu söyledim. Sağolsun hocam bana yardımcı oldu. Böyle bir kampanya başlattık. Silopi'de kan bağışlayanlar var. Lütfen herkes kan bağışlasın. Bir kan demek 3 can demektir" dedi.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Asude Sultan İlkhan da, "Gerden kızımız bize kız kardeşinin durumundan bahsetti. Kanser olduğundan bahsetti. Silopi'de kan bağış oranının çok düşük olduğunu anlattı. Ben de genç kızımızın hayalini gerçekleştirmek için bir katkıda bulundum. Türk Kızılayı ile görüştük. Şu anda Kızılayın TIR'ı burada. Biz Silopi topraklarına bir tohum attık. Yeşereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title