Haberler

Kan Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği’nin (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Türkiye Talasemi Federasyonu işbirliğinde yapılacak ve Türkiye’de ilk defa 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek olan Kan Film Festivali’nin hazırlıkları devam ediyor.

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği'nin (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Türkiye Talasemi Federasyonu işbirliğinde yapılacak ve Türkiye'de ilk defa 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilecek olan Kan Film Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor. Festival hazırlıkları kapsamında bir araya gelen Türkiye Talasemi Federasyonu ve Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TOPLAMDA 9 BİN 500 LİRA ÖDÜL

Aynı zamanda ATODER'in de başkanı olan Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, böyle bir festival yapmalarındaki amacını, "Kan bağışının önemini anlatmak, toplumu bu konuda bilinçli kılmak, Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemi hastalığı ve diğer kan hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturarak yeni hasta doğumunu önlemek" olarak açıkladı.

Festival kapsamında ulusal olarak düzenledikleri yarışmanın kısa film ve kamu spotu olarak iki ayrı başlıktan oluşacağını ve kan bağışının önemi, Talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konularını içereceğini kaydeden Kılıç, "Birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye de bin 500 lira para ödülü verilecek. Son başvuru tarihi 11 Nisan 2016. Başvuru adresi kanfilmfestivali.com" dedi.

"KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ"

Festivalde film yarışmasının yanı sıra, ATODER tarafından çekilen 'CanKırmızı' isimli belgeselin gösterimi, kan hastalarının yapmış oldukları çini, ahşap gibi eserlerin sergilenmesi ve kan hastalıklarına yönelik paneller ve kan bağışı etkinliklerinin yapılacağını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

"Unutmayınız ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaygın olmasından dolayı bu tür kan hastalarına her ay sürekli kan transfüzyonu gerekmektedir. Kış aylarında artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gönüllüleri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz genelinde 10 bin civarında Talasemi hastası ve 1,5 milyon da taşıyıcı bulunmaktadır."

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Müdürü Dr. Tunçhan Demir de yaptığı konuşmada, ilki Adana'da gerçekleştirilecek Kan Film Festivali'nin kan hastalıklarına ilişkin toplumsal bilincin gelişmesi adına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Ali Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title