Haberler

Korkunç Cinayetin Sanıklarına, Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis İstendi

Güncelleme:

Antalya'da, Mustafa Karacan'ı 19 yerinden bıçaklayıp, cesedini Düden çayı'na atan sanıklardan 4'ü hakkında savcı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.

Antalya'da, 7.5 ay önce, 34 yaşındaki Mustafa Karacan'ın başına taşla vurup, 19 yerinden bıçakladıktan sonra cesedini Düden Çayı'na attıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 4'ü hakkında cumhuriyet savcısı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.

19 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Antalya'da kendisinden haber alınamayan inşaat işçisi evli 4 çocuk babası Mustafa Karacan'ın cesedi, geçen yıl 7 Ekim'de Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mahallesi'nde sulama kanalında bulundu. 19 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edilen Karacan'ın motosikletinin de parçalara ayrılıp çaya atıldığı ortaya çıktı.

5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Polis, Mustafa Karacan'ın 1 Ekim akşamı motosikletiyle 'Şıh Cuma' diye bilinen Cuma Yetkin'in misafir olarak geldiği Ahmet D.'nin Habipler Mahallesi 5716 Sokak'taki evine gittiğini tespit etti. Olayla ilgili 5 şüpheli Şanlıurfa'da yakalanıp Antalya'ya getirildi. Zanlılardan Mahmut D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D. tutuklanırken, İskender D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

SAVCI 4 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEDİ

İzzettin H., İbrahim D., Ahmet D. hakkında cinayet, Mahmut D. hakkında cinayete azmettirmek suçundan ömür boyu, İskender D. hakkında ise suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasına tutuklu sanıklar Mahmut D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D. katıldı. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen sanık Mahmut D. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgisinin olmadığını savunan Mahmut D. beraatını talep etti. Sanık İzzettin H. ise diğer sanıkların yanında şoför olarak çalıştığını söyledi. Mustafa Karacan'ı diğer sanıkların eve çağırdığını ileri süren İzzettin H., şunları söyledi:

"BENİ TEHDİT ETTİLER"

"Ben maktulü öldüreceklerini bilmiyordum. Ahmet D., İbrahim D. ve Mustafa Karacan ile birlikte olay yerine gittik. Bana araçta beklememi söylediler. Üçü araçtan indi. Maktul otururken İbrahim D. kafasına taşla vurdu. İbrahim D. ile Ahmet D. de maktulü bıçaklamaya başladı. Maktulün elinde bıçak yoktu. Kimseye anlatmamam için beni ölümle tehdit ettiler."

"OLAYLA İLGİM YOK"

Olayla ilgisinin olmadığını iddia eden Ahmet D. ise "Kardeşim Mahmut D. kimseyi cinayet için azmettirmedi. Maktulü, İbrahim D. ve İzzettin H. birlikte öldürdü. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mustafa Karacan'ın eşi Aysel Karacan'ın avukatı Görkem Yüzgeç ise sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

SAVCI, 'ŞIH CUMA' HAKKINDA YALAN BEYANDAN CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, Ahmet D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D.'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanıkların 'özgürlüğü kısıtlama' ve 'mala zarar verme' suçlarından da cezalandırılmasını talep eden savcı, soruşturma aşamasındaki ifadelerini kabul etmeyen, olay hakkında bilgisinin olmadığını iddia eden 'Şıh Cuma' olarak bilinen Cuma Yetkin'in ise 'yalan beyanda' bulunmaktan cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, cinayetten sonra suç delillerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu öne sürülen ve hakkında yakalama kararı çıkartılan İskender D. hakkındaki dosyanın ise ayrılmasını talep etti.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması, sanıkların savunmalarını hazırlaması için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karacan Muratpaşa Habipler Antalya 3.Sayfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Muhammed Hanefi:

Gözü dönmüş bu katillere ömür boyu hapiste beslemek bana göre mantıksızlık. Bunlar idam edilip millete teşhir edilmeli ki, bir daha kimse böyle bir işe kalkışmasın.

13
0
yanıtYanıtla
sgsg:

bakın kurumlarda cinayet işleniyo yetkilerden kaynaklı

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title