Haberler

Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, iki aile arasındaki kan davasının bitmesi için Vali Kocatepe ve AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'ın araya girmesiyle barış yemeği düzenlendi.

Elbistan ilçesinde, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan kan davası, barış yemeği ile sona erdi.

İlçeye bağlı Karahüyük Mahallesi'nde yaşayan Aktaş ve Beştepe aileleri, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile ilçe protokolünün araya girmesiyle düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelerek el sıkışıp barıştı.

Pınarbaşı Kale tesislerinde düzenlenen barış yemeği, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından yapılan dua ile başladı.

Vali Kocatepe, iki ailenin barışmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'nin her geçen gün güçlenip güzelleştiğini, bu güzelliklerin de ancak birlik ve beraberlikle değerlendirebileceğini dile getiren Kocatepe, "Bu kadar parlak istikbalin içinde biz Karahüyük köyünde dünyayı kendimize zindan etmişiz. İnsan hatasız olmaz. Elbette fert hata yapacaktır. 'Beşer şaşar' misali. Ama büyüklük, kötülük yapanı affetmektir. İyiliğe iyilikle cevap vermek her kişi, kötülüğe iyilikle karşılık vermek ise er kişinin karıdır" dedi.

Kocatepe, kardeşler arasında düşmanlık olmayacağını belirterek, temennisinin, barış kararının devam ettirilmesini yönünde olduğunu kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise barış ve kardeşlik amacıyla bir araya gelenlerin yaptığı güzel şeyi tavaf etmek için meleklerin yeryüzüne indiğinin söylendiğini ifade etti.

Barış amacıyla toplananların çok hayırlı bir iş yaptığını dile getiren Ünal, Vali Kocatepe'nin barış yemeği için çok emek verdiğini belirterek, barış ortamının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Aktaş ailesinden Hakan Aktaş, Beştepe ailesinden Cebrail Beştepe'nin hayatını kaybetmesi üzerine aileler arasında husumet başlamıştı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Mahir Ünal Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title