Haberler

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Adıyaman'da 9 yıl önce bir kişinin öldüğü kavganın ardından iki aile arasında başlayan kan davası, barış yemeğiyle sonlandırıldı

Pınaryayla köyünde 9 yıl önce bir kişinin öldüğü kavganın ardından aralarında kan davası başlayan iki aile barıştırıldı.

Merkeze bağlı Pınaryayla köyünde 2004'de Deniz ve Turgut aileleri arasındaki kavga sırasında Abuzer Deniz'in hayatını kaybetmesi ile başlayan kan davası, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut, köy muhtarı Mehmet Özavcı, kanaat önderi Ebubekir Aytekin ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin araya girmesi sonucu barış yemeği ile sonlandırıldı.

Bir düğün salonunda verilen barış yemeğine Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Garnizon Komutanı Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aileler ve köylüler katıldı.

Vali Yardımcısı Levent Öztin, yaptığı konuşmada, dinimizin kardeşlik dini olduğunu belirterek, ailelerin barıştırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İslam dininin sevgiyi emrettiğini vurgulayan Öztin, "Sevgi ve kardeşliği dinimiz emrediyor. Yanlışlar yapılabilir. Yanlışların düzeltilmesi gerekiyor. Peygamber efendimizin affettiği Vahş daha sonra sahabe olmuştur. Ben tekrardan bu barışı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ailelerden Mehmet Deniz ve Abdullah Turgut da barışın sağlanması için çaba gösterenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Adıyaman Müftü Yardımcısı Mustafa Çiftçi dua etti, taraflar sarılarak barıştı. - Adıyaman

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Turgut Levent Öztin Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title