Haberler

Kan Bağışı Kışın Azalıyor

Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman, kış aylarında kan bağışı sayısının kış şartlarının sert geçmesine bağlı olarak yüzde 30 civarında düştüğünü söyledi.

Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay Akman, kış aylarında kan bağışı sayısının kış şartlarının sert geçmesine bağlı olarak yüzde 30 civarında düştüğünü söyledi.

Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Kubilay doktor Kubilay Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanın her zaman ihtiyaç olan hayati bir sıvı olduğunu ve kan bağışı kültürünün gelişmesi için okullarda, kamu kurum ve kuruluşlarda kan bağışçılığı ile ilgili eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Kan bağışında kış aylarında düşüş yaşandığını ifade eden Akman şöyle devam etti:

"Kan kime ne zaman ihtiyaç olacak belli olmuyor. Her an bir yakınımızın kana ihtiyacı olabiliyor. Biz vatandaşlarımızın kan için kapı kapı dolaşarak kan bulmaya çalışmasını önlemek için iki ekip ile kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir şekilde kan toplamaya çalışıyoruz. Bu noktada kurumların amir ve müdürleri çok destek oluyor. Kış aylarında kan toplamak için kapalı alanlarda kan almak için kampanyalar yapıyoruz. Aylık ortalama olarak bin 800 ünite kan topluyoruz. Ancak kış aylarında kan bağışı miktarı kış aylarının soğuk geçmesine bağlı olarak yüzde 30 düşüyor. Geçtiğimiz kış çok çetin geçen kış yüzünden yüz 50 civarında bir düşüş yaşanmıştı. Ancak bu yıl o kadar düşüş yaşanmadı. Soğukların başladığı kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında Afyonkarahisar'da 6 bin 48 ünite kan toplandı" dedi.

Akman son olarak, resmi ve özel bir çok kurumda kan toplamak için çalışma yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Sağlık

Kızılay Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title