Haberler

Kan Bağışçılarına Bronz Madalya

Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Kızılay’a kan bağışında bulunan 15 bağışçıya bronz madalya takdim edildi.

Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Kızılay'a kan bağışında bulunan 15 bağışçıya bronz madalya takdim edildi.

Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı'nda düzenlenen programa, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Besni Kızılay Derneği Başkanı Ali Erdoğan, Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, İşadamı Fethi Aslan, kan bağışçıları, Kızılay derneği çalışanları, Adıyaman Sevgi Anaokulu öğrencileri ve okul idarecileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, "Ülkemizde 2006'dan bugüne Türk Kızılayı ile Sağlık Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereğince sağlık kurumlarımızın kan ihtiyacı Kızılay tarafından toplanarak karşılanabilmektedir. Bu temel ihtiyacın karşılanabilmesi ise, çok yoğun çalışmakla mümkün olabilir. Türkiye genelinde 800'ü aşkın şubeleriyle yüzlerce kan merkezi kan alma birimleri ve üniteleriyle ülkemiz insanlarının ihtiyaç duyduğu kanı temin edebilmek sağlık kurumlarımızda ihtiyaç duyan insanlarımıza ulaştırabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Örnek davranışlarıyla, fedakarlıklarıyla gurur kaynağımız olan bu değerli insanlarımızın verdikleri kan sayıları itibariyle bronz madalyayı hak ederek kurumumuz tarafından bronz madalya ile ödüllendirilmeleri uygun görülmüştür" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İşadamı Fethi Aslan, Dr. Sadık Çağ'a Kızılay'a yaptıkları hizmet ve yardımlardan dolayı plaket verilirken, Kızılay'a 10'dan fazla kan bağışında bulunan 15 kişiye ise, bronz madalya takdim edildi.

Program sonrası programa katılan katılımcılara çiğköfte ikramında da bulunuldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Hüsrev Kutlu Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title