Haberler

Hükümet Bazı Kamu Görevlilerine Çalışma Süresi Sınırı Getiriyor

Güncelleme:

Hükümetin Meclis'e sunacağı önergeyle Başbakanlık ve bakanlıklar dahil tüm kurumlardaki daire başkanlarının üstündeki bürokratlar 4 yıl görev yapabilecek.

Hükümetin TBMM Genel Kurulu'na sunacağı önergeyle, Başbakanlık ve bakanlıklar dahil tüm kurumlardaki daire başkanlarının üstündeki bürokratlar 4 yıl görev yapabilecek. Görevden alınan bürokrat, mahkeme kararıyla bile görevine dönemeyecek.

SİLAHLI KUVVETLER HARİÇ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Benimle gelen benimle gider" diye ifade ettiği üst düzey bürokratların görev süreleri 4 yılla sınırlandırılıyor. TBMM'de önce alt komisyonda, sonra da üst komisyonda AK Parti milletvekilleri tarafından verilen ve son anda çekilen önergenin genel kurulda yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Düzenlemeyle, Türk Silahlı Kuvvetleri dışındaki; Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları dahil olmak üzere tüm kamu kurumlarında çalışan daire başkanı ve üzerindeki bürokratların görev süresi 4 yılla sınırlanacak. Bürokratlar, 4 yıllık süre dolmadan görevden alınabilecek.

ÖNERGE VERİLDİ

Konuyla ilgili olarak AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili torba yasa tasarısının hem alt komisyon hem de üst komisyon aşamasında önerge verildi. Alt komisyonda AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve Kilis Milletvekili Fuat Karakuş imzasıyla verilen önergenin, görev süresini 4 yılla sınırlayan birinci bölümü sonradan geri çekilerek, görevden alınan bürokratların belirlenen kadrolara otomatik olarak atanmasını düzenleyen bölüm bırakıldı. Üst komisyonda ise daha önce geri çekilmiş bölüm eklenerek, önerge Muzaffer Yurttaş imzasıyla yeniden verildi, fakat sonra bu da geri çekildi.

GÖREVDEN ALINAN BİR DAHA DÖNEMEYECEK

Önergenin, tasarının genel kuruldaki görüşmeleri sırasında yeniden verilmesi bekleniyor. Önergeyle, görev süresi dolan veya görevden alınan bürokratların atanacağı kadrolar da düzenleniyor. Bu yolla görevden alınan bürokratların eski görevlerine dönmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

BAZI BÜROKRATLARA AYRICALIK

4 yıllık sınırlama ve gerektiğinde görevden almaya ilişkin hükümler, kendi kanunlarında görev süresi belirlenmiş bürokratlar hakkında uygulanmayacak. Üst kurulların başkan ve üyeleri ile Merkez Bankası ve TRT Genel Müdürü gibi görevlerde bulunanların görev süreleri kendi yasalarında ayrıca belirlenmiş olduğu için bu kişiler görevden alınamayacak. Bu kurumlarda görev yapan diğer bürokratlar ile KİT'lerde çalışan bürokratlar hakkında da bu hükümler uygulanacak.

4 YILLA SINIRLANDIRILACAKLARIN LİSTESİ

Geri çekilen önerge uyarınca, görev süreleri 4 yıl ile sınırlanacak bürokrat kadroları şöyle:
-Başbakanlık, bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında ek göstergesi 6 bin 400 ve daha yüksek tespit edilen yönetici kadrolar,
-Merkez teşkilatında genel müdür yardımcısı, birinci hukuk müşaviri, daire başkanı, grup başkanı, yükseköğretim kuruluşlarının genel sekreter ve genel sekreter yardımcısı ile ek göstergesi genel müdür yardımcısı düzeyinde veya daha yüksek tespit edilen kurum, kurul ve birim başkanı, kurum, kurul ve birim başkan yardımcısı unvanlı kadrolar,
-Taşra teşkilatındaki il ve bölge teşkilatlarının en üst yöneticisi konumundaki defterdar, başkan, müftü ve müdür unvanlı kadrolar.

BÜROKRATIN SEÇME HAKKI OLMAYACAK

Bu kadrolara atanan bürokratlar, görev süresi 4 yılla sınırlı olmakla birlikte süresi dolmadan da her zaman görevden alınabilecek.

Mevcut bürokratlar açısından 4 yıllık süre, yeni yasanın yürürlüğe gireceği tarihte başlayacak. Fakat, hükümet birlikte çalışmak istemediği mevcut bürokratları, 4 yıllık sürenin başladığı günün ertesinde görevden alabilecek. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Muzaffer Yurttaş Ak Parti Tsk Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

SahipsizmobilWeb@haberler.com:

Hiç bir devlet memuru gece çalışmıyor ,bayramda seyranda alayı yatış polis ?? her daim görevde aldığı maaşın kuruşu kuruşuna hak eden tek memur.

35
45
yanıtYanıtla
gerçekm@m.m:

Allahtan kork be daha ne istiyorsun

yanıt14
yanıt15
yucelm@m.m:

112 olarak en az polisler kadar fedakarca calisiyoruz

yanıt24
yanıt5
ASDASD:

Askerler, polislerden daha ağır şartlarda çalışıyorlar. Allah''ın bayrak olmayan şehirlerinde. . . Aynı şekilde öğretmenler de, kimsenin çekmeyeceği çileye katlanıp herkesten az maaş alıyor. Öğretmen maaşı ile standart en düşük memur arasında neredeyse maaş farkı yok. Siz hala öğretmenliğe laf atın. Gidin öğretmenlik yapın, tabi önce devletin koyduğu atama engelini atlatamayıp kanser olmadan yaşamaya devam edebilirseniz.

yanıt3
yanıt2
gerçekler:

50 ila 250 bin tl gibi çok çok anormal yüksek maaş alan yüzlerce kamu çalışanı statüsünde yönetim kurulu başkanı üyesi genel müdür ve yardımcıları var bu zatlar 77 milyonun sırtından yağlı ballı geçinirken bu maaşları içlerine nasıl sindirip üstüne üstlük birde müslümanlık havalarına giriyorlar namaz kılıyorlar vs. hani komşusu aç iken tok olan bizden değildi ???

49
0
yanıtYanıtla
halirbam:

dedigine aynen katiliyorum . . ama sunuda sormadan gecemiyoecegim . . . acaba ayda 50-100bin TL sana maas verseler kendin icin 70 milyonun üzerinden gecen sahte müslümanin teiyim dermiydin ? . . .

yanıt0
yanıt0
memur:

valla benim maaşım 1850 tl 13 yıllık memurum.

yanıt18
yanıt0
YilmazMobil-IOS:

ogretmenleride emekli edin yasi geldiginde bir turlu birakmiyorlar genc ogretmenler atanamiyor

33
15
yanıtYanıtla
cavcav:

Onlar da alışmış yata yata çalışmaya ondan bırakmazlar tabi . Varmı hayatta böyle kek meslek :))) Puahahahah

yanıt16
yanıt13
kral çıplak:

keşke herkes öğretmen kadar çalışsa. . . mesaim çok diyenlerin gözle görünür sadece mesaileri var akşama kadar yatarlar mesaide.

yanıt9
yanıt9
halirbam:

dedigine aynen katiliyorum . . ama sunuda sormadan gecemiyoecegim . . . acaba ayda 50-100bin TL sana maas verseler kendin icin 70 milyonun üzerinden gecen sahte müslümanin teiyim dermiydin ? . . .

0
0
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title