Haberler

Kamulaştırma Yapılmayınca Köy Yolunu Kapattılar

Antalya'nın Kaş İlçesi Bayındır Köyü'nde ölen Mehmet Can'ın varisleri, işgal edilen arazileriyle ilgili kamulaştırma yapılmayınca köye ve bölgedeki TRT'nin vericilerine giden yolu mahkeme kararıyla kapattırdı.1988 yılında zamanın Köy Hizmetleri,...

Antalya'nın Kaş İlçesi Bayındır Köyü'nde ölen Mehmet Can'ın varisleri, işgal edilen arazileriyle ilgili kamulaştırma yapılmayınca köye ve bölgedeki TRT'nin vericilerine giden yolu mahkeme kararıyla kapattırdı.

1988 yılında zamanın Köy Hizmetleri, Kaş İlçesi ile Bayındır Köyü arasındaki yolu inşa etti. Aynı yıllarda TRT de Kaş'ta kurduğu vericilere kendi yolunu yaptı. Ancak her iki yol, Mehmet Can isimli vatandaşın arazisinin ortasından geçti. O dönemde Mehmet Can, Köy Hizmetleri ve TRT'ye araziyi kamulaştırmaları için dilekçe verdi. Bir sonuç alamayan Can, 1992 yılında TRT, Köy Hizmetleri, Köy Tüzel Kişiliği hakkında dava açtı. Aynı yıl vefat eden Mehmet Can'ın çocukları Safter Can, Yusuf Can, Ziynet Kilit ve Melek Deniz davayı sürdürdü. Kaş Asliye Hukuk Mahkemesi, 2002 yılında Mehmet Can lehinde karar verdi. 2004 yılında da Yargıtay yerel mahkemenin kararını onayladı. Mahkeme, Özel İdare'nin (Köy Hizmetleri) 2072 metrekare, TRT'nin 643 metrekare, Yılmaz Kılıç adlı bir vatandaşın da 70 metrekare Mehmet Can'ın varislerine ait araziye tecavüz ettiğine karar verdi. Ancak Köy Tüzel Kişiliği hakkındaki talebi reddetti.

Kardeşleri adına davayı sürdüren Safter Can, 2004 yılından bu yana mahkemeli olduğu kurumlara, yol nedeniyle tecavüz edilen arazileri kamulaştırmaları için dilekçeler verdi. Safter Can, hiçbir kurumdan yanıt alamayınca Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ile görüştü. Bu görüşmeden de bir sonuç çıkmayınca Safter Can, Kaş Noteri huzurunda yolu iki noktadan iş makineleriyle kapattı. Köyde ve bölgedeki yazlıklarda oturan bazı vatandaşlar yolun kapatılmasına itiraz etmek isteseler de mahkeme kararı karşısında birşey yapamadı. Kapatılan noktalara ve kapatılma noktasından önce 'Bu yol Kaş Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2002-68 esas kararı ile kapatılmıştır', 'Özel mülkiyet geçilmez' levhaları asıldı.

Antalya'da oturan Safter Can, "1988 yılında TRT ile eski Köy Hizmetleri'nin tapulu arazimizden yol geçirmeleriyle ilgili davamızı sürdürdük. Davayı kazandığımız halde hiçbir kurum kamulaştırma için bizimle irtibata geçmedi. Birkaç kez başvuru yaptığımız halde, hiçbiri muhatap olmadı. Bu nedenle biz de doğup büyüdüğümüz köyümüzün yolunu kapatmak zorundayız. Köylülerimden de özür diliyorum. Hakkımı aramak için yolu kapatıyorum" diye konuştu. - Kaş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title