Haberler

Kamulaştırma Kararları

Tesis edilecek santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı başta olmak üzere enerji projeleri kapsamında çok sayıda taşınmaz acele kamulaştırılacak.

Tesis edilecek santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı başta olmak üzere enerji projeleri kapsamında çok sayıda taşınmaz acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu'nun enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazlarının kamulaştırılmasını içeren 13 kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Manisa, İzmir, Aydın, Amasya, Tokat, Erzincan, Siirt, Giresun, Bursa, Çankırı, Kırklareli ve Balıkesir'de tesis edilecek santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazlar, Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Zonguldak'ta enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEDAŞ Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Isparta ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar da Yalvaç-İscehisar İlçeleri Doğalgaz İletim Hattı Projesi ile projeye ait sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Gaziantep 6", "154 kV Dikili", "154 kV Alaşehir Havza", "154 kV 9 Eylül GIS" trafo merkezi projeleri ile "154 kV Makine OSB İrtibatları Projesi" kapsamındaki taşınmazların, söz konusu Genel Müdürlük tarafından kamulaştırılması kararlaştırıldı. TEİAŞ'a ait "154 kV (Ambarlı-Küçükköy) Brş.N.-Beylikdüzü 1-2 Enerji İletim Hattının 5 numaralı direğinin deplasmanı, 380 kV Tepeören-Kurtköy-Kartal (Yenileme)?Enerji İletim Hattı Projesi ve 380 kV Sedko DGKÇS GIS TM-(Hamitabat DGKÇS-Alibeyköy TM Enerji İletim Hattına) Girdi-Çıktı Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazlar da direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılacak.

Baraj yapımı

Bakanlar Kurulu, 2015 Yılı Yatırım Programında yer alan Tokat-Turhal Gülüt Projesi kapsamındaki Turhal Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların DSİ Genel?Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Riskli alan ve kentsel dönüşüm ilanı

Bu arada, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Merkez Mahallesi sınırları içerisindeki bir alan ile İzmit ilçesi Cedit Mahallesi sınırları içerisindeki bir alan riskli alan ilan edildi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Sahabiye ve Fatih mahallelerindeki bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki karar da yürürlüğe konuldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

İzmir Tokat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title