Haberler

    Kamuda Görevden Alınanların Sayısı 67 Bine Yaklaştı

    Güncelleme:

    15 Temmuz darbe girişiminden sonra Bakanlıklarında aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda 67 bin kişi görevden uzaklaştırıldı.

    Kanlı darbe girişiminden sonra Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan operasyonlarda görevden alınanların sayısı toplam 67 bin kişiye ulaştı.

    BAKANLIKLAR VE KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

    Başbakanlık, Avrupa Birliği Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜRKSAT AŞ, Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

    AB BAKANLIĞINDA 16 KİŞİ

    AB Bakanlığında FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yapılan çalışmalarda 16 kişi görevden uzaklaştırıldı, 6 kişinin de görevine son verildi.

    TARIM BAKANLIĞINDA TOPLAM BİN 379 KİŞİ

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla bağlı kurumlarda 673 kişi açığa alınırken, bugün itibarıyla alınan 706 kişiyle toplam bin 379 çalışan görevinden uzaklaştırıldı.

    SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 5 BİN 581 KİŞİ

    Sağlık Bakanlığında 115'i yönetici, bin 504'ü hekim 5 bin 581 personel görevinden uzaklaştırıldı.

    ARALARINDA BÜYÜKELÇİLER VAR

    Dışişleri Bakanlığındaki çalışmalar kapsamında büyükelçiler Gürcan Balık ve Tuncay Babalı'nın dahil olduğu merkezde bulunan 88 kişinin ilişiği kesildi.

    DİĞER BAKANLIKLAR

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşlarda bin 180, Kültür ve Turizm Bakanlığında 110, İçişleri Bakanlığında merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.

    *Çankaya'daki Başbakanlık Ek Bina'da görevli 257 çalışan açığa alındı.

    *Orman ve Su İşleri Bakanlığında 221 kişi görevinden uzaklaştırıldı.

    *Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 184, Maliye Bakanlığında bin 500, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) 86, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 300, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunda (EPDK) 25, Borsa İstanbul'da (BIST) 51 ve Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK) 36 kişi açığa alındı.

    *Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşlarda 265 kişi görevden uzaklaştırıldı.

    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA 262 ASKERİ HAKİM VE SAVCI

    *Diyanet İşleri Başkanlığınca, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında çeşitli kademelerde görevli bin 112 personel açığa alındı.

    *Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile bağlantılı 97 personel daha açığa alınırken, bu rakam 167'ye çıktı.

    *Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görevden uzaklaştırılan personel sayısı 599'a ulaştı, TOKİ Başkanlığında görevli 22 personel açığa alındı.

    *MEB'de merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında 21 bin 738 çalışan açığa alındı, özel okullarda ise 21 bin 29 personelin çalışma ruhsatı iptal edildi. Böylece MEB'de özel eğitim kurumları da dahil görevden uzaklaştırılan personel sayısı 42 bin 767 oldu.

    *Milli Savunma Bakanlığınca 262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı.

    *Ankara Üniversitesinde görevli 4 öğretim elemanı ile Bülent Ecevit Üniversitesinde 20'si öğretim üyesi, 11'i idari personel olmak üzere 31 kişi açığa alındı.

    *TRT'de 300, RTÜK'te de çeşitli unvanlardaki 29 personel görevlerinden uzaklaştırıldı.

    TBMM'de de aralarında TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci'nin olduğu çok sayıda üst düzey bürokrat görevden alındı.

    EKONOMİYLE İLGİLİ BAKANLIKLARDA AÇIĞA ALINANLARIN SAYISI

    *6 BİN 147 Kalkınma Bakanlığında açığa alınan personel sayısı 82'ye ulaşırken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında 560, Ekonomi Bakanlığında 15, TÜİK'te 21 ve Sayıştayda 108 personel görevden uzaklaştırıldı.

    *TÜRKSAT AŞ'de 29 kişinin iş akitleri feshedildi.

    Hazine Müsteşarlığında 2 genel müdür, bir genel müdür yardımcısı ve 5 daire başkanı dahil 62 kişi açığa alındı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı ve ilişkili kurumlarda 529 kişi görevden uzaklaştırıldı.

    *Ekonomiyle ilgili bakanlıklarda görevden alınan kamu çalışanlarının sayısı 6 bin 147'ye yükseldi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title