Haberler

Kamu Taşeron İşçiler Birliği Derneği'nden CHP'ye Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Taşeronun her zaman yanındayız ve onların kadrolu olması için önümüzdeki süreçte bütçeden sonra da bu konuyu çok sert bir şekilde gündeme getireceğiz" dedi.

Kamu Taşeron İşçiler Birliği Derneği Başkanı Sultan Ünal, dernek üyeleriyle birlikte CHP Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dernek üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, "CHP olarak biz taşeronla ilgili Türkiye'nin gündemine genel başkanımız getirdi ilk kez. Ondan beri de Türkiye'nin gündeminde CHP uğraş verdiğini bilinmesini istiyoruz. Seçim öncesi başta iktidar partisi olmak üzere seçim beyannamesinde taşerona kadro vereceklerini söylediler. Özellikle AK Parti bu yolla oy topladı. Şimdi bunu duymazdan geliyor. Ancak onlara hatırlatmak, Meclis'te kamudaki bütün taşeronlara ayrımsız herkese kadro verilmesini hatırlatmak bizim görevimiz. Biz devletin köle sistemine son vermesini bekliyoruz. Devlet kendi insanları arasında birçok ayrım yapıyor. Özellikle taşeronlarla ilgili maalesef iş güvencesinin olmaması gibi kadro olmaması gibi önemli problemleri var. Biz Meclis'te CHP olarak bunun takipçisi olacağımızı söylemek istiyoruz. Taşeronun her zaman yanındayız ve onların kadrolu olması için önümüzdeki süreçte bütçeden sonrada bu konuyu çok sert bir şekilde gündeme getireceğiz" diye konuştu.

"KADROYA ALINMASI KONUSUNDA MECLİSTE GRUBU BULUNAN PARTİLERDEN DESTEK İSTİYORUZ"

Kamu Taşeron İşçiler Birliği Derneği Başkanı Sultan Ünal ise şunları kaydetti:

"Kamu Taşeron İşçiler Birliği Derneği olarak 81 ilden 81 temsilci sloganıyla yola çıktığımız Sayın Başbakanımızın 21 Mart açıklamasına istinaden tüm parti genel merkezlerini sendikaları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret edip kamuda çalışan taşeron işçilerinin asıl iş ve yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın şu an mevcut maliyetinden 100 TL daha aşağıya kadroya alınması talebimizin iletmek ve 5 Mart Cumartesi günü saat 13.00'da Güvenpark giriş kapısında yapacağımız basın açıklamasında bize destek verecek herkesi davet ediyoruz. Bizler burada a sendikası b sendikası olarak değil ya da a partisi b partisi olarak değil bizler alınterinin, işçinin emeğini göz önünde bulundurarak tüm parti genel merkezlerini ziyaret ediyoruz. Kadroya alınması konusunda Meclis'te grubu bulunan partilerden destek istiyoruz."

Konuşmaların ardından dernek üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'ya ve basın mensuplarına üzerinde 'taşeron işçi kadro istiyor' yazılı bardak hediye ettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veli Ağbaba Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title