Haberler

Kamu Sen Uşak İl Başkanlığı; "Yetkili Sendikayı Kınıyoruz"

Geçtiğimiz hafta hükümet ile memur arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya çıkan 2016 için 4 + 4, 2017 için 3 + 3 zam oranına Türkiye Kamu Sen Uşak İl Başkanlığı sert açıklamada bulundu.

Toplu sözleşme masasında 2013 yılından bu yana değişen birşey olmadığını belirten Türkiye Kamu Sen Uşak İl Başkanı Ahmet Gürten, "Sadece Ahmet gitmiş; Ali gelmiştir. Biz memur ve emeklilerimiz açısından umut ışığı içermeyen bu oyunun sonuçlarının birilerinin kurguladığı gibi olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.2016 yılı için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 zam teklifini insaf ölçülerinde görebilmek mümkün değildir" dedi.

Hükümetin yapmış olduğu zam oranını hakaret olarak algıladıklarını söyleyen Gürten, " Hükümetin bu kabul edilemez teklifini reddediyoruz. Türkiye Kamu-Sen'in talepleri bellidir. Ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde, hayatlarını güçlükle devam ettiren memur ve emeklilerimiz için biz, geçmiş dönem kayıplarını da hesap ederek %22'lik bir zam ve ilave olarak da taban aylığa seyyanen net 150 lira verilmesi talebinde bulunduk. Bu talebimiz karşısında %4+4 zam teklifi ile gelinmesi ciddiyetsizliktir; abesle iştigaldir" dedi.

Hükümetin, seçimlerde memurlardan korkmadığını belirten Gürten, " Erken seçime gitmenin şartlarını zorlayan Hükümetin, 5 milyon emeklinin ve memurun vereceği cevaptan da bir endişe duymadığını düşünüyoruz. Ama "Endişe duyun" diyoruz. Hükümet bu kabul edilemez tekliflerle karşımıza çıktığı sürece, gireceği bütün seçimlerin sonucundan endişe duymalıdır. Bu teklif, en az iki katına çıkartılması halinde üzerinde konuşulabilecek bir hal alır. Toplu sözleşme görüşmeleri henüz sonlanmadığı için, ümidimizi korumak istiyoruz" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sadece Ahmet Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title