Haberler

Kamu-Sen Tarafından 'Milli Birlik Meselemiz' Konulu Panel Düzenlendi

Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Yeni Anayasa Hazırlıkları kapsamında Milli Birlik Meselemiz konulu panel Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlendi.

Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Yeni Anayasa Hazırlıkları kapsamında Milli Birlik Meselemiz konulu panel Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlendi.

Konferansa Uluslararası Hukukçu Prof. Dr. Vahit Doğan, Halk Bilimcisi Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve TÜDKAD Genel Başkanı Dr. Şenol Bal konuşmacı olarak katılırken, modetatör olarak Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş paneli yönetti.

MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Ay, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkan Adayı İş Adamı Musa Ertaş, Türk Ocağı Başkanı Mesut Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok yoğun ilgi gören Panelde konuşan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı ve aynı zamanda Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, yeni anayasa hazırlıkları sürecine dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, "Bu paneli düzenlememizdeki amacımız yeni anayasa hazırlıkları konusunda halkımızı bilinçlendirmektir. Bu süreç bütün küresel güçlerin Türk Varlığına üşüştüğü bir dönemde ortaya çıkarılmıştır. Kıbrıs, Suriye, Kerkük, Karabağ Türklüğü yok edilirken, Batı Trakya, Kosova, Güney Azerbaycan ve Doğu Türkistan gibi yurtlarında yok edilmek üzere olduğu dönemde bu anayasa hazırlığı gündeme getirilmiştir. Bu süreç son 1000 yıldır Türk cumhuriyetleri üzerinde hesapları olanların palazlandığı bir döneme denk getirilmiştir. Türk Milletinin varlığı, bekası ve bütünlüğünün tartışılmaya açıldığı, Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak ve Türkçe gibi kutsal değerlerimizin küçümsenerek Parçalanmaya ve yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde yeni anayasa gündeme getirildi" açıklamalarında bulundu.

Yeni anayasanın bir dış dayatma ile bu ülkeye yaptırılmak istendiğine işaret eden TÜDKAD Genel Başkanı Şenol Bal, "Biraz önce Kamu-Sen İl Temsilcisi arkadaşımızda neden yeni anayasa sürecinin böyle bir döneme denk getirildiğini anlatmaya çalıştı ve meseleye ne kadar vakıf olduğunu da gösterdi bizlere. Biz bu paneli yaparken hem iktidar zihniyetini, hem işbirlikçilerini, hem de dış destekçilerinin ne amaçla yeni anayasa yapılmasının istendiğinin farkındayız. Bizlerde Türk Milletinin anayasasında nelerin olması gerektiğini hocalar bazında değerlendirdik. Bu konuda çalıştaylar düzenleyip Türk Milletinin korunması ve yüceltilmesi için hangi maddelerin korunması ya da hangi maddelerin yeni anayasa eklenmesi konusunda çalışmalar yaptık. Ama biz biliyorduk ki, bunlar kayda değer bulunmayacak. Biz yaptığımız çalışmalarımızı Meclise de sunduk. Çünkü anayasa bir dış dayatma ile bu ülkeye yaptırılıyor" diye konuştu.

Sorumlu sendikacılık yapan Türkiye Kamu-Sen'in 2 yıldır bu konuda önemli bir çalışma yürüttüğünü belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bu konuda yapılan çalıştay sonuçlarının kamuoyu ve yetkili kurumlarla paylaşıldığını belirtti.

Yokuş, "Son birkaç yıldır anayasa değişikliği sürekli gündemde. Kısmi bir anayasa değişikliği daha önce yapıldı. Hala yeni bir anayasa tartışmalarının içerisindeyiz. Halk katmanlarına baktığımızda onların yeni anayasa ile bir derdi yok. Mevcut anayasa zaten büyük bir bölümüyle değiştirilmiş durumda. Son 10 yılda defalarca yarıdan fazlası yenilenmiş. Mevcut iktidar ısrarla yeni anayasa diyor. Bu gelişmeler karşısında bizler duyarsız kalamazdık. Alınanda uzman 24 Üniversite hocamızla birlikte bir araya gelip bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay sonuçları 2012 yılı başında ilan edildi. Anaya uzlaşma komisyonuna giderek nasıl bir anaya talep ettiğimizi bildirdik. Şu anda Anadolu'muzun çeşitli yerlerinde bu tür panelleri düzenleyerek bu konuda halkımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. İstiyoruz ki, yeni anayasa denilince ne anlaşılması gerek, yeni anayasa da neler olmalı, neler olmamalı gibi sorulara cevap verelim" dedi.

Panelin devamında Uluslar arası Hukukçu Vahit Doğan ve Halk Bilimcisi Doç. Dr. Ruhi Ersoy'da konuya ilişkin açıklamalarda bulundular.

Konferansın sonunda Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından panelistlere günün anısına çeşitli hediyelerde sunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahrettin Yokuş Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title