Haberler

Kamu-Sen Eğitim Seminerinin İlki Konya'da Yapıldı

Türkiye Kamu Sen'in 2014 yılı eğitim programında yer alan ve Kamu Sen Konya İl Temsilciliğinin ev sahipliğini üstlendiği "Kamu Sen Konya İstişare ve Eğitim Semineri" düzenlendi.

Türkiye Kamu-Sen'in 2014 yılı eğitim programında yer alan ve Kamu-Sen Konya İl Temsilciliğinin ev sahipliğini üstlendiği  "Kamu-Sen Konya İstişare ve Eğitim Semineri" düzenlendi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Konya Makine Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, TÜİK verilerine göre 2014 Tüketici Fiyat Endeksi'nin aylık yüzde 0,09 arttığını belirtti.

2015 yılına kadar enflasyonda yaşanan her artışın memur ve emeklileri borç batağına sürükleyeceğini savunan Yokuş, "Yetkili ama etkisiz konfederasyonun toplu sözleşmede enflasyon farkı istememesi büyük bir hezimete sebep olmuştur. Yılın ilk 7 aylık enflasyonu yüzde 6.18 olarak gerçekleşti. Memurlara verilen 2014 yılı ücret artışı yıllık ortalama yüzde 5.2 olarak öngörülmüştü. Ağustos ayı enflasyon rakamları da dikkate alındığında memurlar enflasyon altında ezilmeye devam edecektir" diye konuştu.

Yokuş, mağduriyetlerin giderilmesi ve her ay en az enflasyon kadar artış sağlanması için hükümet nezdinde girişimleri sürdüreceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hükümeti, 'Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz. HSYK seçimlerinin arifesinde, hakim ve savcılara yapılması düşünülen zam ve sicil affının bir seçim rüşveti gibi anlaşılmasının önüne geçmek için mutlaka diğer yargı çalışanlarının da bu kapsama alınması gerekiyor."

Protokol konuşmalarının ardından Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu çatısı altında yer alan Sürekli Eğitim ve Kalite Derneğinden Doç Dr. Ali İlseven, eğitim seminerine katılan sendikacılara uygulamalı eğitim verdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Fahrettin Yokuş Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title