Haberler

Kamu-sen Ankara'daki Terör Saldırısını Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubeleri, Ankara'da yaşanan terör olaylarını protesto için valilik binası önünde basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Mustafa Kavlu, "Biz Türkiye Kamu-Sen olarak nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubeleri, yaşanan terör olaylarını protesto için İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Mustafa Kavlu ile sendika üyeleri katıldı. Burada grup adına açıklama yapan Mustafa Kavlu, "Her gün ülkemizin dört bir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken, 12 Ekim günü Diyarbakır'da, 11 Ekim günü Erzurum Şenkaya'dan hain saldırılar neticesinde yine şehit haberleri gelmiştir. Gün geçmiyor ki yurdun her tarafından şehit haberleri gelmesin. 10 Ekim günü Ankara Gar binası önünde toplanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı girişilen bu saldırı nice yüreklere ateş düşürmüş, nice ocakları söndürmüştür. Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüş, terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır" dedi.

"80 MİLYON YURTTAŞIMIZ DA YÜREKLERİNDEN YARALANMIŞTIR"

Kavlu, "Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 160 vatan evladımız ki ne acıdır; her gün sayısı artan askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilmiştir. Öte yandan da sivil vatandaşlarımızın bombalar, tuzaklar, suikastlar yoluyla canlarına kıyılmıştır. Şu ana kadar Ankara'daki saldırıda 95 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edilse de 80 milyon yurttaşımız da yüreklerinden yaralanmıştır. Nedensiz yere, suçsuz bir insanı öldürenin bütün insanlığı katletmiş sayıldığı mümtaz bir dinin mensuplarıyız. Hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ BİZİM İÇİN BİRDİR; AYNI DEĞERDEDİR"

Kavlu, "Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır. Bugün şehitlerimiz için yüreklerimiz yanmakta, katledilen vatandaşlarımız için yüreklerimiz parçalanmaktadır. Bu ülkenin doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindeki vatandaşlarımız bizim için birdir; aynı değerdedir" dedi.

"HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kavlu, "Biz Türkiye Kamu-Sen olarak nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Saldırıda istihbarat zafiyeti yaşandığını kaydeden Kavlu, "Cumhuriyetimizin başkentinde Emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi devletimizin kalbinin attığı bir bölgede nasıl olup da teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebildikleri mutlaka sorgulanmalıdır. Güneydoğu'da nasıl olup da tonlarca patlayıcının kimseden habersiz yollara döşendiği mutlaka sorgulanmalıdır. Eşlerinin, çocuklarının gözleri önünde evinde uyurken katledilen askerimizin, polisimizin nasıl böyle korumasız bırakıldığı mutlaka sorgulanmalıdır" dedi.

"BU ACILARIN, ELBETTE BUNUN BİR BEDELİ DE OLMALIDIR"

Saldırıların güvenlik zafiyetinden kaynaklandığını savunan Mustafa Kavlu, "Saldırıların toplu katliamlara dönüştüğünü, vatandaşlarımızda korku ve panik havasının hakim olduğunu, terör saldırılarının ve buna bağlı can kayıplarının sıradanlaştığını üzülerek görmekteyiz. Hal böyleyken ülkemizi kan gölüne döndürme azminde olanların, büyükşehirlerimize kadar sızarak eylemler gerçekleştirebiliyor olması, bir istihbarat ve buna bağlı bir güvenlik zafiyeti yaşandığının en büyük ispatıdır. Eğer Cumhuriyet tarihimizde geride bıraktığımız 92 yılda yaşamadığımız acıları son birkaç ay içerisinde yaşamışsak, elbette bunun bir bedeli de olmalıdır" şeklinde konuştu.

"Öncelikle yüzlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı toplu katliamlarla katleden hainler ve bunların azmettiricileri bir an önce bulunup, adaletin karşısına çıkarılmalıdır" diyen Kavlu, "Türkiye Kamu-Sen olarak bu düşüncelerle, ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı saldırıyı kınıyor, şehitlerimiz başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kamu-Sen üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından valilik binası önünden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title