Haberler

Kamu Personeline Sosyal Medya Eğitimi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal medyanın kullanımı ve bilişim suçlarının önlenmesi eğitimlerine katılanlara sertifikalarını verdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal medyanın kullanımı ve bilişim suçlarının önlenmesi eğitimlerine katılanlara sertifikalarını verdi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, sertifika töreninde konuşan Vali Düzgün, sosyal medya kullanımının hızla yaygınlaştığını kaydederek, bunun aile ve iş hayatında ve arkadaşlık ilişkilerinde yadsınamaz bir önemi bulunduğunu ifade etti.Sosyal medyanın faydalarının tartışılamaz olduğunu fakat zaman zaman da bazı zararlı etkilerinin bulunduğunu anlatan Düzgün, şöyle devam etti: "Kamusal görevimizi yerine getirirken sosyal medyanın olumlu yönlerinden faydalanmamız konusunda 5-6 değişik konuda farklı kurumlardan seminer veren arkadaşlarımızın katkısıyla arkadaşlarımız güzel bir eğitimden geçtiler. Sosyal medyanın doğru kullanımı ve zararlı etkilerinin önlenmesi için verilen bu eğitimin dalga dalga yayılarak bütün iş ve aile çevrenize ve çocuklarınıza da aktarılması, sosyal medyayı kullanırken bilinçle, şuurla bu iletişim ağından faydalanılması son derece önemli. Çünkü, yerinde ve zamanında kullanılmadığı zaman maalesef ciddi zararlarını, hatta bazen ölümle bile sonuçlanabilen etkilerini de görüyor ve üzülüyoruz."Kayseri'de kamu kurumlarınca da sosyal medyanın etkin ve doğru şekilde kullanılmaya başlandığını belirten Düzgün, Valilik olarak trafik ve sağlıkla ilgili konularda sosyal medyayı etkili kullandıklarını, whatshap ihbar hatları oluşturduklarını anımsattı.Bu ihbar hatlarının bir kamu sorumluluğu bilinciyle kullanıldığını anlatan Düzgün, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızın kenarda köşede söylenen, şikayet eden kişiler olmasındansa bir kamu sorumluluğu bilinci içerisinde toplumda gördükleri yanlış uygulamaları başta trafik suçları ve sigara yasağına ilişkin suçlardan başlamak üzere 'söylenmeyin söyleyin' sloganıyla bir uygulama başlattık. Trafik suçlarında da bu uygulamayla çok ciddi başarı elde edildi. Bugüne kadar whatsap hattından 6 binin üzerinde trafikle ilgili ihbar yapıldı ve yaklaşık 3 bin 500 civarında trafik suçu işleyen sürücü ya da kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulandı."Konuşmaların ardından başta öğretmenler olmak üzere müftülük ve belediye başkanlıklarında çalışıp eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Düzgün Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title