Haberler

Kamu Personeline İşaret Dili Kursu

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında toplanan İl Hayat Boyu Öğrenme toplantısı sonucunda alınan karar gereği tüm ilçelerde açılması gereken İşaret Dili kursunun sadece Pazarlar İlçesinde açılması ilçe kamu personeli tarafından sevinçle karşılandı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın başkanlığında toplanan İl Hayat Boyu Öğrenme toplantısı sonucunda alınan karar gereği tüm ilçelerde açılması gereken İşaret Dili kursunun sadece Pazarlar İlçesinde açılması ilçe kamu personeli tarafından sevinçle karşılandı.

Kütahya il merkezi ve ilçelerinin tamamındaki kamu personeli için açılması gereken İşaret Dili kursunun sadece Pazarlar İlçesinde açılması ilçe kaymakamının hassasiyetinden ve öz verisinden kaynaklandığı bildirildi.

Pazarlar Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Pazarlar Ortaokulunda açmış olduğu İşaret Dili kursu büyük ilgi görüyor. Zeynep Demirkıran'ın öğretmenliğini yaptığı 120 saatlik kursa 19 kişi katılıyor.

Kursiyerler işaret dilini öğretmenin mutluluğunu dile getirirken, kurs öğretmeni Zeynep Demirkıran, çok sayıda insana işaret dilini öğretmek istediklerini ve Pazarlar İlçesinin kursla ilgili hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Kursun iyi gittiğini anlatan Kurs Öğretmeni Zeynep Demirkıran'da, "İşaret dili tercümanıyım. Bu sene Pazarlar Halk Eğitimde ilk kursumuzu açtık ve kursumuz kursiyerlerimizin özverisi ile akşam mesaiden sonra devam ediyor. Herkes çok istekli. Pazarlar işaret dilini öğreniyor. İşaret Dili kursu için ilçe kamu personelinin işaret dilini öğrenme arzuları bizi fazlasıyla memnun etti. Ayrıca İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Karaaslan'ın kursa göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ederim" dedi.

Doktor olduğunu söyleyen Asuman Türkkan," Ben doktorum. Muayeneye gelen özellikle işitme engelli kişiler oluyor. Onlara yardımcı olamamak insanı üzüyor. Zaten işitme engellilere yardımcı olabilmek için işaret dili kursuna katılmak istiyordum. Pazarlar Halk Eğitim Merkezinde açılmış olan kursa katıldım. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Yeni bir dil öğreniyoruz. Ayrıca Kütahya'nın İlçeleri arasında açılan tek işaret dili kursuna gitmekte bize ayrı mutluluk veriyor" diye konuştu. Öğretmen evi ve Akşam Sanatokulu Müdürü Faruk Ünver ise," Mesleğim açısından faydalı olacağına inandığım ve işitme engelli bir kişiyle karşılaştığım da onların yalnız olmadığını hissettirmek, en azından manevi olarak destek olmak amacıyla bu kursa katıldım. Çok memnunum. Öğretmenimiz de çok başarılı. Kütahya'da kamusal anlamda açılan ilk işaret dili kursu açmasından dolayı Pazarlar Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title