Haberler

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bütün Personel Alım İlanları Devlet Personel Başkanlığı İnternet...

Kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın; işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın; işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak.

Kamu Personeli Alımı İlanları ile ilgili Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarına farklı statü ve usullerle personel alındığı ve personel alım ilanlarının Resmî Gazete, çeşitli gazeteler, kurum resmi internet siteleri ve benzeri araçlarla kamuoyuna duyurulduğu vurgulandı. Personel alım ilanlarının yayımlanmasında kurum ve kuruluşlarca farklı yöntemlerin kullanılmasının, duyuruların adaylarca takibini güçleştirdiğine dikkat çekilen genelgede, kamu hizmetlerine girmenin Anayasal düzeyde korunan bir hak olduğu dikkate alındığında, bu hakkın kullanımında etkinliğin ve şeffaflığın artırılması; personel alım ilanlarının hızlı, kolay ve tek elden ulaşılabilir olmasını gerektirdiği bildirildi. Bu kapsamda bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, personel alım ilanlarının yayımlanması konusunda uyması gereken esaslar şöyle belirlendi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın; işçi, memur, sözleşmeli vb. bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak. Personel alım ilanlarının yayımlanmasına ilişkin olarak ilgili mevzuatta yer alan hususların uygulanmasına devam edilecek. Bu genelge kapsamında Devlet Personel Başkanlığı'nca yayımlanacak ilanlara ilişkin her türlü hukuki sorumluluk ilgili kamu kurum ve kuruluşuna ait olacak. Personel alım ilanları, ilanın kurumlar tarafından ne zaman yayımlanacağı belirtilerek bu tarihten en az beş gün önce Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek. Bu süreye yetiştirilemeyen ivedi durumlarda Devlet Personel Başkanlığı ile görüşülerek hareket edilecek. Personel alım ilanları, ilgili kurum tarafından belirtilen tarihte, Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak. İlanın yayımlanma zamanında veya metninde değişiklik yapılması gerektiğinde, bu durum ivedilikle Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. İlanların gönderilme usulü ve bu genelgenin uygulanması ile ilgili diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığınca belirlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Devlet Personel Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title