Haberler

Kamu Hastanelerinde Muayene Sayısı Yüzde 14 Arttı

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cengiz Becerir, 2016 yılında kentteki kamu hastanelerinde muayene hizmetinden yararlanan kişi sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 14 arttığını bildirdi.

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cengiz Becerir, 2016 yılında kentteki kamu hastanelerinde muayene hizmetinden yararlanan kişi sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 14 arttığını bildirdi.

Becerir, yaptığı yazılı açıklamada, genel sekreterlik olarak Tekirdağ'da 10 hastane ve 2 ağız ve diş sağlığı merkezi ile hizmet verdiklerini belirtti.

Kamu hastanelerindeki muayene hizmeti sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 14 arttığını dile getiren Becerir, şunları kaydetti:

" Tekirdağ'daki kamu hastanelerinde 2015'de muayene olan yıllık toplam hasta sayısı 3 milyon 997 bin 48 iken, 2016'da 4 milyon 546 bin 77'ye ulaştı. Tüm bunlarla beraber tüm sağlık tesislerimizin acil servislerine başvuran hasta sayımız 1 milyon 177 bin 200'dür. Ayrıca sağlık tesislerimizde 2015 yılında 54 bin 613 olan ameliyat sayısı 2016 yılında 66 bin 908'e çıkmıştır. 2016 yılında 4 bin 964 doğum gerçekleştirilmiştir."

Becerir, bir yandan yeni nitelikli hastane alanları oluştururken diğer yandan da mevcut alanlarda birçok iyileştirme gerçekleştirdiklerini de ifade ederek, özellikli sağlık hizmetleri konusunda çok iyi bir konumda olduklarını, yeni hizmete girecek sağlık tesislerindeki tescil işlemleri ile bu hizmetlerin sayısının daha da artacağını belirtti.

Kentteki kamu hastanelerinde yüzde 51 olan nitelikli hasta yatak oranının, 2016'da yüzde 56'ya yükseldiğini, bu oranın açılacak yeni hastanelerle yüzde 60'ların üzerine çıkmasını hedeflediklerini vurgulayan Becerir, "Ayrıca yoğun bakım yatak sayısının 2015 yılına oranla 2016 yılında yüzde 12 arttı. Tekirdağ Kamu Hastaneleri Sağlık Tesisleri 2017'de de hızla çalışmalarına devam ederek yenilenmeye devam ediyor. Yeni yılda ilk olarak Malkara Devlet Hastanesi, Hayrabolu Devlet Hastanesi, Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ve ardından Muratlı Devlet Hastanesinin açılması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title