Haberler

Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timinden Mavi Marmara İntikamı.!

Özellikle 2011 yılından beri aktif olan NMTD ve KGTR adlarıyla yaptıkları geniş çaplı siber saldırılar sonucunda Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyuran "Kamu Güvenlik Türkiye" Hack Timi yine son derece ses getirecek büyük bir siber saldırıya imza attı.

Özellikle 2011 yılından beri aktif olan NMTD ve KGTR adlarıyla yaptıkları geniş çaplı siber saldırılar sonucunda Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyuran "Kamu Güvenlik Türkiye" Hack Timi yine son derece ses getirecek büyük bir siber saldırıya imza attı.

Dünyanın en gelişmiş ve yeni nesil ağ güvenlik duvarı olarak bilinen Checkpoint Firewall sistemlerini hedef alan Türk hack grubu; İsrail'in yine aynı güvenlik sistemini kullanan İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı Devlet Sitesine yapılan siber saldırı sonucu siteye ve bakanlık sunucularına erişim tamamen keserek kuruma yaklaşık 3.000.000 $ zarara uğrattı. "Türk'e önce imkansız de ve sonra izle" sözünü bir kez daha hatırlatan "Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi" saldırılarının devam edeceğini duyurdu.

İşin Özü: Mavi Marmara'nın İntikamı Alındı.!!

İsrail kuruluşlu olan ve Tel Aviv merkezli çalışan firmanın Türkiye'deki pekçok kritik kurumun Ağ ve Bilgi Güvenlik Sistemini elinde bulundurduğu ortaya çıkmıştı. Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırı sonrasında, İHH'nın web sitesi ihh.org'a girişler Check Point tarafından durduruldu. Check Point firmasının güvenlik ürünleriyle çalışan dünyadaki bütün kurumsal ve bireysel internet kullanıcılarının ihh.org adresine girişi engellendi. Check Point firması bu olaydan sonra eleştirilerin odağında kalmıştı. Bu olayın intikamı aynı sistem ile çalışan bizzat İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı'na yapılan siber saldırı sonucu alınmış oldu. Türkiye'ye yapılan her olumsuz tutumun karşılıksız kalmayacağını ifade eden Türk hacker grubu yeni siber saldırılar geleceğinin altını çizerek İsrail'i uyardı.

Checkpoint Firewall Nedir ?

Checkpoint, İsrail'in en büyük teknoloji firmalarından olup, kurucuları İsrail ordusu eski komutanlarıdır. Özellikle büyük bir sistem hacmine sahip şirketlerin tamamı için sistemin sürekliliğinin çok büyük önem taşıması sebebiyle; Türkiye'de de başta Kara Kuvvetleri ve bazı bankalar olmak üzere pek çok stratejik kurumun güvenliğini sağlamaktadır. Checkpoint Firewall'ın birkaç saatlik durması bile milyondolarla ifade edilen zararlara yol açmaktadır.

Yeni nesil firewall testinin birincisi o olmuştu

Check Point, firewall çözümlerinin, NSS Labs testini, firewall, kimlik farkındalığı ve uygulama denetimi alanlarında 100 üzerinden 100 puan ile tamamlayarak, sektörün NSS Labs tarafından "tavsiye edilen" ilk yeni nesil firewall'u (NGFW) olduğunu duyurdu.

Checkpoint, son dönemde sıkça adını duyduğumuz DDoS (Distributed Denial of Service) saldırılarına karşı saniyede 12 gigabite kadar iş yapabilen DDoS Protector uygulamasıyla, çok katmanlı koruma sağlarken, işletmeler en geniş katılımlı DDoS saldırılarına bile karşı koyabiliyorlar.

Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi Checkpointi Devre Dışı Bıraktı!

İşte bu kadar övülerek bahsedilen ve dünyada kategorisinde en iyisi olarak sözedilen Checkpoint Firewall, "Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi"nin yaptığı atak sonucu etkisiz kalmıştır. Üstelik yapılan bu saldırının İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı'nın erişime kapatılmasıyla, aslında sistemin etkili bir siber saldırı sonucu nasıl çökebileceği de ortaya konmuştur.

Site: http: //147.237.77.250/ & mops.gov.il/

Ekran görüntüsü ve video:

Video Açıklaması

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com.tr / Teknoloji

Marmara Türkiye İsrail Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title