Haberler

Kamu Denetçisi Makas Açıklaması

Suluova İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen "mezunlarımızı dinliyoruz" programına konuk olan Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas, Soma maden kazasının bir milat olduğunu belirtti.

Suluova İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen "mezunlarımızı dinliyoruz" programına konuk olan Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas, Soma maden kazasının bir milat olduğunu belirtti.

Makas, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma maden kazasının Türkiye'nin en güç ve acı kazası olduğunu belirterek bu acı olayın hem idari anlamda hem de toplumda bıraktığı etki anlamında çok önemli bir olay olduğunu belirti.

"Bir kamu denetçisi olarak, özellikle Soma davasıyla ilgili yargılama sürecine çok konsantre olunduğunu ve çok odaklanıldığını düşünüyorum" diyen Makas, şunları kaydetti:

"Tabi ki sorumluların ortaya çıkarılması ve yargılanmaları çok önemlidir. Ama en az bunun kadar önemli olan şey idarede yapılması gerekenleri göz ardı etmememiz gerekiyor. Dolayısıyla madencilik sektörüyle ilgili hem yasal hem de idari bakımından yapılması gerekenlerin  göz ardı edilmemesi gerekir. Yurdun dört bir tarafında olan maden ocaklarıyla ilgili bizim idari yapımızı tekrar radikal bir şekilde gözden geçirmemiz gerekir. Biz de bu konudaki raporlarımızda bunları belirttik."

Kamuoyunun ve herkesin yargılanma süreci ve davaya odaklandığını belirten Makas, "Mesele aslında daha teknik bir konudur. Dolayısıyla madencilik sektörünü kavrayacak daha güçlü idari bir yapı kurmamız lazım" diye konuştu.

Suluovalı olduğunu ve 1987 Suluova İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ifade eden Makas, okul idaresi tarafından düzenlenen "mezunlarımızı dinliyoruz" konulu programda İmam Hatipli öğrencilerle birlikte olmaktan ve tecrübelerini paylaşmaktan çok mutluluk duyduğunu belirterek, "Bir İmam Hatipli olarak öğrencilerimize bir İmam Hatipli olmanın verdiği manevi kazanımları ve hayat tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. İmam Hatip okullarının benim üzerimde çok büyük manevi bir etkisi var. Dolayısıyla İmam Hatip Okullarımızla bir gönül bağım var benim" dedi.

Öğrencilik yıllarını ve anıları öğrencilerle paylaşan Makas, öğrencilerin sorularını cevaplandırarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın sonunda Makas'a İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile Okul Müdürü Adem Aslan tarafından günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Cengiz Suluova Hatipli Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title