Haberler

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan, Emekliler İçin İkramiye Kararı

Güncelleme:

Kamu Denetçiliği Kurumu, 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olup 30 yıldan fazla hizmet süreleri için ikramiye alamayanların başvurusu haklı bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu, emeklileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, " Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarının geriye yürümeyeceği" gerekçesiyle "30 yılın üzerindeki çalışma yılları için emekli ikramiyesi verilmemesi"nin eşitlik, adalet ve hakkaniyete uygun olmadığını belirtti.

MALİYE VE SGK'YA İLETİLDİ

Şikayetçilere, başvuru tarihinden itibaren yasal faiziyle ödeme yapılması gerektiğine karar verdi. Kamu denetçiliği kurumu, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na tavsiye kararını iletti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Anayasa Mahkemesi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

OF AMAN:

İNTİBAK YASASI İLE İLGİLENEN HİÇ BİR YETKİLİ YOK MU?

11
1
yanıtYanıtla
TOKAT:

30 SENE DEVLET DAİRESİNDE ÇALIŞIYORLAR İSE , BU ÜLKEDE NASIL BİR İSTİHDAM OLACAK? 25 SENESİNİ DOLDURAN İŞÇİYİ ZORUNLU EMEKLİ EDİYORLAR. MEMUR İSE 65 YAŞINA KADAR GİT GEL YAPIYOR KILINA DAHİ DOKUNAMIYORLAR. DEVLET OLARAK MEMURUN 25 YIL ÜSTÜ ÇALIŞMASINI BAZI KURALLARLA SINIRLA , GÖRELİM O ZAMAN 65 YAŞINA KADAR KEBAP YAPANLARI . DOKUNDUĞUN ZAMAN BAĞIRAN BAĞIRANA, İŞ YAPIN DENDİĞİ ZAMAN AHESTE, AHESTE.

3
1
yanıtYanıtla
oğuz:

bu ülkede hukuk sistemi işliyor diyenler nasıl işliyor bu hukuk sistemi bilen varsa anlatsın. anayasa mahkemesi ödensin diyor sgk ödemiyor. idre mahkemesi ödensin diyor sgk ödemiyor bölge idare mahkemesi ödensin diyor sgk ödemiyor. danıştay ödensin diyor sgk ödemiyor en son kamu denetcileri kurumu faiziyle ödensin diyor sgk dan tık yok. bu emeklilerin hakkını yiyenlerden hakkımızı öbür dünyada alacağız inşallah. şimdi danıştay dava iadareleri kurulu kararı kaldı en son ondan sonara sgk nereye gidecek

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SGK Memuru tanımıyor İlgilenecek bir görevli dahi yok Sevgili devletim ALLAH rızası için bir saniye de bize bak

2
0
yanıtYanıtla
sedat:

sonuç değişmez en inatçı kurum sgk . aç davayı vereyim paranı diyor. mahkeme masrafları ve avukat ücretini de ödemek zorunda kalıyor. 1000 lira olyor 2000 lira. ama kuzu kuzu vermem diyor. zordur almak bizden kızı misali

0
0
yanıtYanıtla
ATAMIZDANCEVAP:

“Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir ve bu hâkimiyet makamının hükûmetine Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükûmeti derler. Bundan başka saltanat makamı, bundan başka bir hükûmet yoktur ve olamaz. ” (1 Kasım 1922) MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title