Haberler

Kamu Çalışanlarına Erken Emeklilik Müjdesi

Güncelleme:

SGK bünyesinde oluşturulacak komisyon yaptıkları işe göre hangi sağlık çalışanlarının ne kadar yıpranma hakkı alabileceklerini belirleyecek.

Sağlık sektöründeki çalışanların erken emekli olabilmesi için kimlerin yıpranma hakkından yararlanacağını belirlemek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, yaptıkları işe göre hangi sağlık çalışanlarının ne kadar yıpranma hakkı alabileceklerini belirleyecek. Kamu kurumlarında, memur veya sözleşmeli personelin yapması gereken işlerde 'sürekli işçi' kadrosunda çalıştırılan, aralarında mühendislerin de bulunduğu personel, memur kadrosuna geçirilecek.

DPB KAMU KURUMLARINA YAZI GÖNDERDİ

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), memur sendikalarıyla bu yıl imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan hususlarda gerekli mevzuat değişiklikleri için çalışma başlattı. DPB, kamu kurumlarına da konuyla ilgili yazı göndererek her kurumun kendi personeli açısından hazırlık yapmasını istedi. Çok sayıda kamu çalışanını ilgilendiren ve yeni hükümet kurulduktan sonra hayata geçirilecek söz konusu düzenlemelerden bazıları şöyle:

SÜREKLİ İŞÇİYE MEMUR KADROSU

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde "sürekli işçi" kadrolarında çalışmakta olanlar, KİT'lerde sözleşmeli personel kadrolarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilecek. 4/C'li olarak tam zamanlı çalışan geçici personel ise sözleşmeli personel pozisyonlarına aktarılacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA HAKKI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak bir komisyon tarafından, kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından (yıpranma hakkı) yararlandırılacağı belirlenecek.

İZİNLER ERTESİ YILA DEVREDECEK

KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin yıl içinde kullanamadıkları izinlerini ertesi yıl kullanabilmeleri sağlanacak. Söz konusu personelin temel ücret grupları, 31 Ocak 2016 tarihine kadar yeniden düzenlenecek.

DÖNER SERMAYE KATSAYILARI DEĞİŞECEK

Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak kadro/ görev unvan katsayıları yeniden belirlenecek.

POSTACI YAŞ SINIRI 60'A ÇIKIYOR

PTT'de çalışan posta dağıtıcılarının yaş sınırı 55'ten 60'a çıkarılacak.

CUMA NAMAZI İÇİN ÖĞLE TATİLİ

Cuma günleri memurların cuma namazına gidebilmelerini sağlayacak şekilde öğle tatili süresi uzatılacak. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Devlet Personel Başkanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

duyarlı vatandaş:

Kamu çalışanlarına erken emeklilik yapacağınız yerine özel şirkette çalışan işçilere yapın. Kamuda çalışanlar hafta sonu tatil, bayram tatil seyran tatil özelde çalışan 15 günde bir tatil oy veren işçilere söylüyorum sizin gibi koyunlar olursa güden çok olur sesiniz çıksın. Yazıklar olsun

21
4
yanıtYanıtla
adın:

okul öncesi öğretmenler yıpranma hakkı verilsin. evde 2 çocukla başa çıkılamazken o öğretmenler özellikle doğuda ana dilini bilmediği 20 yaramazla ne yapın.

4
18
yanıtYanıtla
MASAT:

LANET OLSUN DEVLET VATANDAŞLARINA AYRIMCILIK YAPIYOR YAPILAN UYGULAMALAR HERKESE EŞİT OLMADIKÇA BEN BU DEVLETE NE SAYGI DUYARIM NEDE VERGİ VERİRİM ADİL OLUN ÖTESİ YOK

20
0
yanıtYanıtla
astsubay:

Ben 24 saat nöbet tutup istirahate karakol komutanının asık suratını çekerek yalvar yakar gidiyorum ve 12 saat istirahat edip tekrar göreve çağrılıyorum hemşire hanımefendi 24 saat nöbet tutup en az 48 saat istirahat ediyor. Bunun adı da eşit işe eşit ücret. Hayatımın 6 yılı fiili olarak pkk terör örgütü ile mücadele ederek geçti ve emeklilik yaşım 52 gözüküyor ki zaten 52 yaşına kadar yaşayabileeğimi düşünmüyorum şimdiden her hastalık var Buna adalet diyenleri cenabı Allaha havale diyorum

15
4
yanıtYanıtla
Golebice:

Subaylar rütbe veya maaş olarak karşılığını alıyor. Birde kendi menfaati için insanlara karşılıksız fazla mesai yaptırıyor.

yanıt1
yanıt0
selo can:

bosuna demiyorlar devlet isine gir omur boyu yat parani al

6
6
yanıtYanıtla
aybüke:

Bir kamu çalışanı olarak devletime yıllarca severek hizmet ettim. 1990 yılında bizler 20 yılda emekli olmak üzere göreve başladık. Benimle birlikte göreve başlayıp yaşları daha büyük olan arkadaşlarım 2 yıl önce emekli oldular. Benim suçum yaşım küçükken göreve başlamak mı? Bir arkadaşımda 1 ay sonra emekli oluyor. Ben yaşı bekliyorum. Bu adaletsizliğin çözülmesini bekliyorum. Bizler bayan çalışanlar olarak çok yıpranıyoruz. İş, ev, çocuklar derken sağlığımızı kaybediyoruz.

7
5
yanıtYanıtla
Nerede var?:

Dünyanın neresinde 20 yılda emeklilik var. Almadan vermek Allaha Mahsus

yanıt4
yanıt0
adalet:

Özelde 12 saat çalışan bayanların canı yok mu? Şükür etmesini hiç mi öğretmediler size. Erken emekli olmaya can atıyorsunuz ama birkaç saat işi geç bitirin dense kıyameti koparırsınız.

yanıt1
yanıt2
anne memur:

kamu çalışanı olarak katılıyorum kadınlar her türlü yoruluyor ve engelli annesiyim ne yazıkki çalışmak zorundayım engelli anneler için bir şeyler yapılsın çok zor çok. . . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title