Haberler

Kamu Borçlarına Af Gibi Düzenleme

Hükümet seçim öncesi, "kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma" adı altında başlattığı çalışmayı tamamladı. Torba teklif ya da tasarı olarak bu hafta başında ya da hafta içinde Meclis'e sunulması beklenen yasal düzenlemelerde "yok yok" Bir kereye mahsus kamu alacaklarına "af" gibi düzenleme getiriliyor.

Geçen hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığında bir araya gelen maliye bürokratları, AKP'nin ekonomi kurmayları taslak metne son şeklini verdi. Torba yasada; SSK primleri, trafik cezaları, eletrik su faturaları, vergi borçları ve adli idari ödenmemiş cezalar yer alıyor.

Hükümetin son şeklini verdiği ve bu hafta Meclis'e sunulması beklenen torba yasanın, yeni yıldan önce Genel Kurul'dan geçirilmesi bekleniyor.

Torba yasada tüm kamu alacakları yeniden yapılandırılıyor. Bu çerçevede; emlak vergileri, sigorta primleri, elektirk, su borçları, trafik cezaları gibi düzenlemeler yer alırken, bu borçların faizlerinin silinmesi, ana paranın ise sadece yüzde ellisinin tahsil edilmesi planlanıyor.

Belediyelerin sadece elektrik değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borçlarına da yeniden yapıldırma getiriliyor.

Başbakan Erdoğan'ın onayını bekleyen torya yasayla; borçların gecikme faizinde yüzde 90'a kadar indirim yapılması planlanırken, bazı borçlarda, ana paranın yüzde 50'nin ödenmesi hedefleniyor.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title