Haberler

    Kampüste Ağaç Kesimine Tepki

    Bolu'da ormanlık alan içinde yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'nde yol açmak için çok sayıda ağacın kesilmesi tepki çekti.

    Kent merkezine yedi kilometre uzaklıkta, ormanın içinde kurulu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'ne yol açmak için çalışma başlatıldı.

    Rektörlük binasının yanındaki ormanlık alanın içinden geçen yol için ağaçlar kesilmeye başlandı. Aralarında meşe ağaçlarının da bulunduğu çok sayıda ağacın kesilmesi tepki çekti.

    Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, kampüste yeni yapılacak binalar için yol yapıldığını belirterek, "Benden önce yapılmış bir master planı vardı ve bu yolda üç ayrı güzergah düşünülmekteydi. Ben ikisini iptal ettim. En kısa güzergahı yeni yapacağımız binalara ulaşımı sağlamak için ormandan yol ihtiyacını karşılamak için açılma söz konusu oldu" dedi.

    Coşkun, "Biz üniversite olarak ülkemizin, hatta dünyamızın ağaç ve ormanın değerini en iyi bilmesi gereken kurumlarız. Orman içerisinde bir üniversite olmamıza rağmen bu ölçüde biz geçmişten günümüze ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca tahsis edilen mera arazisinin de ağaçlandırılacağını söyleyen Rektör, "Açtığımız yer kadar ve hatta daha fazla ağaçlandırma çalışması yapacağız. Çok sıkışık bir ihtiyacımız vardı ve bu ihtiyacı gidermek için bu yolu açtık. Bana verilen bilgiye göre de 250-300 metre civarında bir yol" dedi.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü Hayri Coşkun Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title