Haberler

Kampus Hattında 62 Yeni Araç Hizmete Girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen, 62 adet yeni otobüsün teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen, 62 adet yeni otobüsün teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kampus Otobüs duraklarında düzenlenen törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Taylan Ergin "Kampus hattının 62 minibüsünün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ücret toplama sistemine dahil olması oldukça uzun bir süreçti. Belli sancılar, zorluklar yaşadık. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği, toplu ulaşım ana planının hazırlanmış ve bunu destekler olması bizleri bu sureci bu noktaya getirmemizde katkı sundu. Bundan sonraki süreçte; bunun diğer kooperatiflere örnek olmasını diliyorum. Elektronik ücret toplama sistemi çatısı altında Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. çatışı altında Balıkesir toplu ulaşımınının engellilere uyumlu, klimalı araçlarla, günümüzün teknolojisini kullanan, çağdaş bir şehire yakışır bir şekilde devam etmesi bize gurur veriyor. Ben desteğini esirgemeyen tüm taraflara teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların devamının geleceğini; Balıkesir'in daha etkin bir toplu taşıma sistemiyle devam edeceğini buradan herkese bildirmek isterim"dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise kampus hattında mutlu sona erişildiğini ifade ederek "Bu uzun bir süreç oldu. Neticede Şoförler Odamız, Esnaf Odaları Birliği Başkanımız kampus hattının kooperatifinin, herkesin çorbada tuzu var. Ama karşılıklı konuşarak, diyalogla, ortak akılla Balıkesir'i şu görünen modern arabalara kavuşturduk. Herkesin burada payı, emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En uygun krediyi Akbank verdi, kooperatifte onu tercih etti. Esnaf Odaları Başkanımızın emeği var. Kendisiyle defalarca konuştu. Şoförler Odası ile defalarca görüştük. Kooperatif ve şoför arkadaşlarla defalarca konuştuk. Balıkesir bu modern toplu taşıma araçlarına kavuştu. İlk yaptığımız örnek de Kampus Hattı oldu. Daha sonra Ayvalık'ta da aynı şekilde bütün toplu taşıma araçları yenileniyor. İstiyoruz ki Balıkesir'in halk otobüsleri, Balıkesir'de toplu taşıma yapan bütün araçları vatandaşımızın çok rahatlıkla kullandığı araçlar olsun"şeklinde konuştu.

Değişim ve dönüşümde bazı sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Başkan Uğur "Bu elektronik bilet meselesi, şirketin değişmesi ile ilgili basın da biz demedik ki şöyle böyle oldu diye yazdılar. Bunun tabi ki sıkıntısı da olacak. Her nimetin bir külfeti var. Yeni bir sisteme geçildi. İstiyoruz ki sağlıklı çalışsın. Esnaf kardeşlerimiz daha fazla kazansın. Vatandaşımız da memnun olsun. Buradan otobüsleri temin eden firmaya da teşekkür ediyorum. onlar da çok yardımcı oldu ve sözünü yerine getirerek yardımcı oldu" dedi.

ÇOCUK KÖYÜ 45 GÜN SONRA AÇILIYOR

Balıkesir'in değişip geliştiğine vurgu yapan Başkan Uğur "Bugün sabahtan Çay Deresi'ni, yeni rekreasyon alanını, çocuk köyündeki yapılan bütün şantiyeleri gezdik. Şu anda çay deresinde müteahhit bütün şantiyesini kurdu, şimdi beton santralini kuruyor. Diğer rekreasyon alanında da çalışmalar, kamyonlar, üniteler çalışıyor. Çocuk Köyü'ne gittik. Orada da binanın camı çerçevesi takılmış. İnşallah çocuk köyünü 45 gün sonra faaliyete geçireceğiz. Bütün Balıkesirliler 2 yaşından gelişmişlere kadar herkes bu çocuk köyündeki etkinliklerden yararlanacak. O rekreasyon alanı, yine bir ihale yapacağız. bu ihale kongre merkezinin ihalesi olacak. Kalkınma Ajansımızın yapacağı destek dolayısıyla onların olurunu bekliyoruz. Arkasından Hal Binasını taşıyacağız, onun ihalesine çıkıyoruz. Yani Allah izin verirse; yani kavşak düzenlemeleri şu anda devam ediyor. Rekreasyon alanından, DSİ lojmanlarının olduğu yere doğru 1 metre çapında çelik boru demiryolunun altından Bandırma caddesinin altından karşıya geçecek ve onu Paşaalanı Mahallesi üzerinden diğer mahallelere su vereceğiz. Onun çalışması da bir taraftan yapılıyor. Yani Balıkesir şantiye. İnşallah Balıkesir'de yapılan bu işlerden halkımız yararlanacak, memnun olacak. Müteahite bayram tatilinde vatandaşlar sıkıntı çekmesin, yolları kapatmayalım dedik. Bir taraftan da su borusunun deplesesi yapılıyor. Çelik borunun döşenmesi yapılacak. Çay deresinin etrafındaki binalar yıkıldı. Bugün baktım trafoların hepsi de yıkılıyor ve başka yere taşınıyor. İnşallah bunların hepsi halkımız için Balıkesir'imiz için. Hayırlı uğurlu olsun"şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem hep birlikte kurdele keserek araçları hizmete soktu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ve beraberindekiler yeni hizmete giren otobüsle şehirde deneme turu attılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edip Uğur Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title