Haberler

'Kamerunlu Gencin Kaçırılmasında Karşılıklı Suçlamalar'

Şüpheliler, Kamerunlu genci 145 bin Avro'larını çaldıkları gerekçesiyle kaçırdıklarını öne sürdü.

Şüpheliler, Kamerunlu genci 145 bin Avro'larını çaldıkları gerekçesiyle kaçırdıklarını öne sürdü. Bunun üzerine Cyrille de hırsızlık iddiasıyla savcılığa gönderildi.Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Sudan uyruklu Katherine Muhammed Ömer (30) birlikte yaşadığı arkadaşı Rikama Ribouem Cyrille (33)’yi kaçıran kişilerin kendisini telefonla arayarak fidye istediklerini bildirdi. Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Kaçırılan Rikama Ribouem Cyrille’nin yakını gibi davranarak Aksaray’da fidyeciler buluşmaya giden ekipler, Sezgin O. Şehmuz Ş.’yi yakalayarak gözaltına aldı.Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda, Kumburgaz’da bir evde kelepçelenerek tutulan Rikama Ribouem Cyrille kurtarıldı.

Bu sırada bu evde bulunan Sıraç A., Ayhan A.'da gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılan 4 zanlı da suçlarını itiraf etti. Zanlılar ifadelerinde, metrobüste tanıştıkları Rikama Ribouem Cyrille ile birlikte Afrika’ya kot ihracatı yapmak üzere ortaklık kurduklarını belirterek, “Bu ihracatı gerçekleştirmek için de 7 dairemizi bankaya ipotek ettirdik ve kredi aldık. Birlikte içki içtiğimiz bir gün, Rikama evde bulunan bu paranın 145 bin Avro’sunu çalarak nevresimleri birbirine bağlayıp penceren kaçtı. çaldığı bu parayı kurtarmak için de onu Beyoğlu’nda bulunan bir kilisenin çıkışında kaçırdık" iddiasında bulundular. Bunun üzerine, Rikama Ribouem Cyrille de hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan fidye zanlısı Sezgin O. Şehmuz Ş., Sıraç A., Ayhan A., Büyükçekmece Adliyesi’ne Kamerunlu Rikama Ribouem Cyrille de Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL -DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title