Haberler

Kamerun'da Boko Haram Saldırısı

Kamerun'da Boko Haram saldırısında 1'i jandarma olmak üzere 2 kişi öldü.

Kamerun'da Boko Haram saldırısında 1'i jandarma olmak üzere 2 kişi öldü.

Ülkenin kuzeyindeki 4. askeri bölge komutanı Albay Issa Babatura, 30'a yakın Boko Haram militanının Logon ve Chari bölgesine bağlı Ziguague'deki jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda bir militanın ve bir jandarmanın öldüğünü açıkladı.

Boko Haram'ın son 15 günde jandarma karakoluna düzenlediği ikinci saldırı olduğuna dikkati çeken Babatura, militanların silaha ihtiyaç duyduğu için güvenlik güçlerine saldırdığını ileri sürdü.

Bu ay başında Ziguague'de bir yolcu otobüsüne saldırı düzenleyen örgüt, 10 kişiyi öldürmüştü.

Nijerya'daki kampları Sambisa ormanına yakın Kamerun'un Ziguague, Mourdass ve Waza bölgeleri sık sık Boko Haram saldırılarına sahne oluyor.

Boko Haram ile mücadele kapsamında Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu.

Müdahale gücü görev başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Kamerun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title