Haberler

Kamer Genç: Kardeşim Mikrofonu Niye Ağzıma Sokuyorsunuz?

Kamer Genç, gazetecilerin sorularını cevaplandırdığı sırada mikrofon tutan basın mensuplarına, 'Kardeşim niye ağzıma sokuyorsunuz biraz uzak tutun' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ABD'ye giden Kamer Genç, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a tepki göstermesinin nedenlerini anlatan Genç, "Milli bayramda Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil edecek temsil niteliğine sahip bir kişinin konuşması lazım. Orada Türkiye Cumhuriyeti adına temsil yetkisi yok. Ben diyorum ki siyaset yapmaya başlayınca 'hangi sıfatla konuşuyorsun'. Bunda küfür var mı, sövme var mı yok. AK Parti'nin en başta kurtulmak istediği kişi benim çünkü yolsuzlukları dile getiriyorum. Dolayısıyla bunları dile getirirken adamlar beni diri diri yakmak istiyorlar, Benim konuşmamda sövme var mı. Başbakan Erdoğan kendi avukatlarına talimat veriyor 'Kamer genç benim hanıma sövdü' diye dava açtırıyor. Maksat kendi yandaşları bana saldırsınlar beni linç etsinler" dedi.

Ropörtaj sırasında sinirli tavırlarıyla dikkat çeken Genç, mikrofon tutan basın mensuplarını da, "Kardeşim niye ağzıma sokuyorsunuz biraz uzak tutun" diyerek azarladı. Kamer Genç'in basın mensupları ile konuştuğu sırada Başbakan Erdoğan da Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun geçtiğinin hatırlatılması üzerine Genç, "Ben onu başbakan kabul etmiyorum. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapacak davranışlar göstermedi. Şimdi beni hedef gösteriyor. Ben en ufak sövmemişim. Ben 'hangi sıfatla konuşuyorsun' demişim. Beni linç ettirmeye çalışıyor. Ben bunun hesabını Tayyip'ten de soracağım, tuzağı kuranlardan da soracağım. Kimse beni engellemedi. Ben orada Emine hanımın üzerine yürümedim. Sadece 'hangi sıfatla konuşuyorsun' dedim. Türkiye Cumhuriyeti temsil yetkisinde olmayan bir kişinin konuşması bir hukuksuzluk ve saygısızlıktır, ben bunu söyledim" ifadelerini kullandı.

Kamer Genç, bu tür bir durum Krallıklarda yaşanabileceğini söyleyerek, "Kral gitmediği yere karısın gönderir kendi adına konuşur ama Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kendi karısını oraya gönderip konuşturamaz. Özel bir vakfı toplantısında belki olabilir ama resmi toplantıda hiçbir başbakanın karısı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edemez. Yok böyle bir şey. Ben sadece Türkiye Cumhuriyeti itibarını korumak için böyle bir girişim oldu. İyi de oldu. Bundan sonra temsil niteliği bulunmayan kişileri konuşmaya göndermezler" şeklinde konuştu.

KAMİL SELVİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title