Haberler

Kamer'den Özgecan Aslan Cinayetine Tepki

Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Siirt Şube sorumlusu Sara Turhan, Mersin’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın zanlısına en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Siirt Şube sorumlusu Sara Turhan, Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın zanlısına en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

Özgecan Aslan olayından duyduğu derin acı ve üzüntüyü dile getiren Turhan, "Yaşanan kadın cinayeti tek kelime ile bir vahşettir. Kadınlara ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Suçlular kanunen en ağır cezalar ile cezalandırılmalıdır. Olaydan sonra dile getirilen bazı düşünceler çok acımasız ve vicdandan uzaktır. Hiç kimse bir kadını ya da bir insanı başına gelen acı olaylardan yola çıkarak giyimi, yaşam şekli, inancı gibi konular ile yargılayamaz ve yapılanı görmemezlikten gelemez. Herkesin can güvenliği olmalıdır. Kimse bir kadının-insanın yaşam hakkını, temel hak ve özgürlüklerini sorgulamamalıdır. Bu anlamda yapılan tüm kadın cinayetlerini kınıyor, toplumsal duyarlılığın oluşmasını ve hukuksal olarak tüm yapılması gerekenlerin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title