Haberler

Kamaruzzaman'ın İdam Edilmesi - Giyabi Cenaze Namazı

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri- Anadolu Gençlik Derneği 16. Bölge Başkanı Osman Yücel Bangladeş'te Kamaruzzaman'ın idam edilmesi- Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kılındı Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi ve Mısır'da darbe karşıtlarına verilen cezalar Kahramanmaraş'ta protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri- Anadolu Gençlik Derneği 16. Bölge Başkanı Osman Yücel Bangladeş'te Kamaruzzaman'ın idam edilmesi- Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kılındı Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi ve Mısır'da darbe karşıtlarına verilen cezalar Kahramanmaraş'ta protesto edildi.Ulu Camisi önünde cuma namazının ardından toplanan Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, slogan attıktan sonra Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kıldı.Anadolu Gençlik Derneği 16. Bölge Başkanı Osman Yücel, grup adına yaptığı açıklamada, geçen hafta Bangladeş hükümetinin hiçbir dayanağı olmadan Cemaati İslam Genel Sekteri Muhammed Kamaruzzaman'ı idam edildiğini belirtti.Kamaruzzaman'a yapılan haksızlığı tel'in etmek ve Müslümanların yalnız olmadığını göstermek için alanda olduklarını dile getiren Yücel, şunları kaydetti: "Bangladeş hükümeti tarafından 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Mayıs 2013'te şahsına karşı uydurma suçlamalardan Kamaruzzaman'ı suçlu bulmuş ve idama mahkum etmişti. Hakkındaki iddiaların siyasi olduğunu savunan Kamaruzzaman, savaş boyunca köyünde kaldığını ileri sürerek suçlamaları reddetmiş ve kararı temyize götürmüştü. Ancak adaletin yoksun olduğu bir sistemde başvurduğu hukuki yollar bir çözüm olmamış ve geçtiğimiz hafta sonu idam edilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Bangladeş Cemaat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title