Haberler

Kamallak: Siz Ancak Kanı Teşvik Edersiniz

– SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Kayseri milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ak Parti'yi eleştirdi. Kamalak, "Çözüm süreci, Kürt açılımı dediler. Dönemin başbakanı sayın cumhurbaşkanına bizzat dedim. 'Söylemeye dilim varmıyor ama bu Türkiye'yi bölünmeyle ya da büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecek' dedik. Olaylar daha da şiddetleneceğe benziyor. Bu kanı milli görüş durdurur. Bizim dışımızdakiler 'Biz durduracağız' derlerse neyi bekliyorsunuz deriz. Meclistesiniz. Siz ancak kanı teşvik edersiniz" dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi partisinin Kayseri milletvekili adayı tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, SP'nin Kayseri Milletvekili adayları tek tek partililere tanıtıldı. Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden Kamalak, "Bir kısım kardeşlerimiz, Akdeniz'in Ege'nin soğuk sularında köpek balıklarına yem olurken, bazılarının cesetleri sahillere vuruyor. Daha önce buranın zenginliklerini götürmüş olan Avrupa'ya yöneliyorlar. Batı mazlum milletleri ve İslam devletlerini soydu soğana çevirdi. Bu gariban kardeşlerimiz, bu yüzden batının sınırlarını zorlamaya başladı. Bu çare değildir. Çare sizlersiniz, milli görüşçüler. Çareyi başka yerde aramayın. İŞİD, PKK, YPG kendiliğinden çıkmıyor. Ortadoğu Projesi'ni duymayan var mı? Irak bugün fiilen üçe bölündü. Sunniler, Şiiler ve Türkmenler. Bundan bir asır önce Osmanlıyı böldüler. Şimdi geri kalan parçaları da bölmeye çalışıyorlar." dedi.

Milli görüşün olmadığı meclisin, Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemeyeceğini öne süren Kamalak, "7 Haziran seçimleri öncesi milli görüş mecliste olmazsa, bu seçimin hiçbir anlamı olmayacak demiştik. Milli görüşün olmadığı meclis Türkiye'nin hiçbir problemini çözemez. Meclis 6 aydır tatilde ve bugüne kadar hangi problemi çözdü. Meclisin sadece maaşı çalışıyor" diye konuştu.

AK Parti'nin ilk kurulduğu yıllarda 'Erbakan'ı cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz' yalanını söylediklerini iddia eden Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu kardeşlerimiz, 13 yıl önce bizi Erbakan görevlendirdi diyorlardı. 'Erbakan'ı cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz' dediler. Aziz milletimiz bu yalana inandı. Erbakan olmasaydı, bir Erdoğan olur muydu? Abdullah Gül olur muydu? Meclisteki iki parti sözüm ona milliyetçi. Bunlar iktidar olsa, Türkiye'nin halini gözünüzün önüne getirin. Birisi millet ile tarih ve inancıyla kavgalı. Bu sebeple geçmişe dokunmayalım, milletin kılık kıyafetiyle, inanç yapısıyla ve etnik yapısıyla ilgilenmeyelim diyor. Şu an iktidardaki partiye bakalım. 13 yıl önce mi Türkiye daha huzurluydu, şimdi mi? PKK 13 yıl önce mi şimdi mi daha azdı. Milli görüşün en ziyade desteklendiği yerler, Türkiye için sigortası doğu ve güneydoğu yazık ki kanayan yara haline gelmiştir."

CHP'nin seçim politikalarını da eleştiren Kamalak, CHP'nin hazırladığı projelerin kendilerinin yıllar önce hazırladığı projeler olduğunu iddia etti. Kamalak şunları söyledi:

"CHP'ye teşekkür ediyoruz. Yapamazlar ama hiç değilse, bizim söylemlerimizi kopya ediyorlar. Emekliye bayramlarda 2 maaş ikramiye diyorlar. Kopya çekiyorlar diye caka satıyorlar. Biz Şubat 1996'da kanun teklif etmişiz. CHP bundan tam 15 yıl sonra ikramiyeden bahsediyor. Sonra asgari ücret 1500 lira olmalıdır diyor. Biz bunları yıllardan beri söylüyoruz. Çiftçelerden mazota vergi almayacağız diyorlar. Bizim programımızda mavi mazot adında sözümüz zaten var. Çiftçilere rafineri fiyatı üzerinden mazot verilecektir diyoruz. Bunların hepsi taklitçi, kopyacı. Biz asgari ücret 1500 lira olmalı diyorduk, iktidar bizi patronlara şikayet ederek 'çöker ekonomi' diyorlardı. Şu an 1000 lira. Şimdi de 1300 lira yapacağız diyorlar. Şimdi ne oldu, define mi buldun, petrol yatağı mı buldunuz, ne oldu?" SP'li olan birisi oyunu SP'ye verir. Baraj yok, barajı sıfırlıyoruz. Verilen oy zayi olmayacaktır. Yüzde 10'luk baraj bizim için konmuştur. Ama Allah'ın izniyle onu yerle bir edeceğiz. Önümüze konan engelleri yargı yoluyla aşacağız."

MECLİSTEKİLER ANCAK KANI TEŞVİK EDER

Çözüm sürecinin ülkeyi bölünmeye ve büyük çatışmalara götüreceğini ve bu konuyla ilgili uyarılarda bulunduklarını belirten Kamalak, "Çözüm süreci, Kürt açılımı dediler. Dönemin başbakanı Sayın Cumhurbaşkanına bizzat dedim. 'Söylemeye dilim varmıyor ama bu Türkiye'yi bölünmeyle ya da büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecek' dedik. Biz bunları söylerken 'şehit cenazeleri gelmiyor' dediler. Yemen'den de, Balkanlardan da şehit gelmiyor. Niye terk ettik çünkü. Hemen hemen şehit gelmeyen ilimiz yok. Olaylar daha da şiddetleneceğe benziyor. Bu kanı milli görüş durdurur. Bizim dışımızdakiler 'biz durduracağız' derlerse neyi bekliyorsunuz deriz. Meclistesiniz. Siz ancak kanı teşvik edersiniz. Bunların milli eğitim dedikleri de, ancak milli piyango kadar millidir. 30 bin kişinin katili Abdullah Öcalan nerede yetiştirildi. Sizlerin paralarıyla oluşturulan okullarda, sizin paralarınızla bastırılan kitaplarla eğitildi. Nitelikli eğitim sistemi diyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Akdeniz Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

title