Haberler

Kamalak'tan 2015 Yılı Değerlendirmesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "2015 yılını 3 kelime ile özetlemek gerekirse, maalesef bu 3 kelime kan, işgal ve gözyaşıdır" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "2015 yılını 3 kelime ile özetlemek gerekirse, maalesef bu 3 kelime kan, işgal ve gözyaşıdır" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılını değerlendirdi.

Ülke olarak yeni bir yılın heyecanından çok kardeşlik adına, demokrasi adına, insanlık adına bir yılı daha kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Kamalak, İslam ülkelerinin birer birer parçalanmaya çalışıldığını kaydetti.

Mustafa Kamalak, "2015 yılını 3 kelime ile özetlemek gerekirse, maalesef bu 3 kelime kan, işgal ve gözyaşıdır. İslam dünyası, haçlı seferleri, Moğol istilası ve Osmanlı'nın yıkılışından sonra en büyük felaketini yaşıyor. Milletimizi savaşlarla yenemeyeceğini anlayan ırkçı emperyalizm, anarşi ve terör yoluyla milletimiz arasında kin ve nefret tohumları ekiyor. Dolayısıyla, kardeş kavgası çıkarmanın fırsatını kolluyor" diye konuştu.

Müslüman toplumların, Allah'ın kendilerine bahşettiği imkanları birleştirmeleri halinde muazzam bir güç oluşturacaklarını iddia eden Kamalak, "2015 yılını geride bırakırken İslam dünyasının muhasebesini yapması gereken en önemli konu budur" dedi.

Başkanlık sistemi tartışmaları

Başkanlık sistemi ile yönetilen Irak ve Suriye'nin, iç savaş ortamıyla büyük kayıplar yaşadığını anlatan Kamalak, dünyanın güçlü ülkelerinden İngiltere'nin başkanlık sistemiyle değil, meşruti krallıkla, dünyanın güçlü ekonomisine sahip Almanya'nın ise Türkiye'deki gibi parlamenter sistem ile yönetildiğini ifade etti.

Bir devletin itibarının, sahip olduğu sistem ile değil ekonomisinin gücü, parasının değeri ile ölçüleceğini belirten Kamalak, "Aziz milletimiz bugün de ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak birikim, iddia ve iradeye sahiptir. Yeniden büyük Türkiye'yi el birliği ile kuralım. Biz Saadet Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Kamalak, 2016 yılının Türkiye'ye, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title