Haberler

Kamalak, Sp İstanbul İl Başkanlığı İftarında Konuştu

I Kerim okunmasıya başlayan iftar programında konuşan Kamalak, "Yüce Rabbimiz buyuruyor ki; Biz Kur-an'ı Kerim'i ramazan ayında indirdik.

I Kerim okunmasıya başlayan iftar programında konuşan Kamalak, "Yüce Rabbimiz buyuruyor ki; Biz Kur-an'ı Kerim'i ramazan ayında indirdik. Kur'an hepimizin ve tüm inananların, Müslümanların hayat rehberidir. Eğer, o hayat rehberine uygun bir hayat sürecek olursak, en karanlık geceler bile bizi gündüze abdestli olarak teslim edecektir. Aynı şekilde o hayat rehberine uygun bir hayat sürdüğümüz takdirde, gündüz de Müslüman'ı geceye abdestli olarak teslim edecektir. Çünkü Müslüman yatmadan önceden abdestini alıp yatsı namazınıkılacaktır" dedi. Kur-an'ıKerim'in Allah'tan korkan ve ona teslim olanlar için bir hidayet rehberi olduğunu ifade eden Kamalak, uzun bir yolculuğa çıkarken, mutlaka insanların bir yol haritası bulundurduğuna dikkati çekti. Kamalak, hayat yolculuğunda ise bir hayat ve yolculuk rehberine çok daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

"İNSANLAR ARASINDA HÜKMEDECEĞİNİZ ZAMAN DA ADALETLE HÜKMETMENİZİ EMREDİYOR"

Kur'an'daki surede insanların nasıl davranması gerektiği açıkça beyan edildiğini ifade eden Kamalak, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah size emaneti ehline vermenizi emrediyor. İnsanlar arasında hükmedeceğiniz zaman da adaletle hükmetmenizi emrediyor. Hiç şüphesiz ki hayat yolunda birtakım kavşaklarla karşılaşırız. Hangi yöne gideceğiz? Zenginlerin peşine mi takılalım, güçlülerle beraber mi yürüyelim? Kalabalıklara mı karışalım ya da oğlumuz veya kızımız işe girecek, iktidara mı teslim olalım? Ne yapalım? Günlük hayatta bu tür sorularla karşılaştığınız olmaktadır. Eğer hayat rehberine uyacak olursanız, işiniz kolay. Yoksa yanlıştan kurtulamazsınız. Hayat rehberine baktığımızda, Yüce Rabbim buyuruyor ki; 'Ey iman edenler, Allah'tan korkun. Sadıklarla beraber olun.' Ayrıca iş arayan eşimiz veya çocuklarımız ne olacak? Yine rehbere müracaat ettiğimiz de işimiz daha kolay. 'Biliniz ki tüm izzet-iikram Allah'tandır ve Allah içindir"

Dünyada dilden daha keskin veya sözden daha ağır bir nesne olmadığını belirten Kamalak, gönlün her sözü kaldıramayacağını ifade etti. Kamalak,"Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Kadir Geceniz, bayramınız şimdiden mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title