Haberler

Kamalak: Hükümet Paraya Sıkıştı, Bedelli Çıktı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bedelli askerlik konusunda hükümeti eleştirdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bedelli askerlik konusunda hükümeti eleştirdi. Kamuya ait iktisadi teşekkülleri özelleştiren hükümetin paraya sıkıştığını belirten Kamalak, sonunda askerlik hizmetini satarak gelir elde edilmesinin planlandığını söyledi.

Partisinin Malatya il kongresine katılan SP Lideri Kamalak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mevcut iktidarın her şeyi satılığa çıkardığını ifade eden Kamalak, " Türkiye'de, Malatya'da satılacak bir şey kaldı mı? Bakıyorsunuz bir takım yollar yarım kaldı, işlemiyor. İktidar paraya sıkıştı. Şu an askerliği satışa çıkardı. Hükümet terhis belgesini satışa çıkardı. Bir türkü vardır 'Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir' deniyor. Türkiye kritik bir ortamda kritik bir zaman diliminden geçiyor. Askerimizin haberi yok. Ama hükümetin durumu daha da kritik. Çünkü dediğimiz gibi tüm işler yarım kalmış durumda. Satacak elde bir şey kalmadı. Askerlik hizmeti satışa çıkarıldı. Mesele bundan ibarettir. 'Zengine para ver canın sağolsun, fakire canını ver vatan sağolsun' deniliyor" dedi.

SEÇİM BARAJI

Kamalak, yüzde 10 seçim barajı tartışmalarına ilişkin "Konu Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde. Mahkeme 3 şekilde karar verebilir. Şu veya bu şekilde talebi reddebilir. İkinci seçenek olarak burada hak ihlali var diyerek durumu tespit edebilir. Tespit ve ret kararı verirse mevcut seçim barajı ile gidilir genel seçimlere. Üçüncü ihtimal iptal kararı verebilir. İptal kararı verdiğinde de iki durum ortaya çıkar. İptal kararı verilir ve durum öyle bırakılabilir ve seçime barajsız gidilir. İkinci durumda ise iptal edip parlamento düzeltme süresi verir. Meclis toplanıp kanun çıkartmak zorunda kalabilir. Böyle bir gelişme olursa Haziran'da yapılması planlanan seçim ertelenir. Çünkü yeni kanun üzerinden 1 yıl geçmeden uygulanamaz. 1 yıl beklenmesi gerekiyor" dedi.

İktidarın otoriterleşme eğiliminde olduğunu vurgulayan Kamalak, "Şimdi, '10 yıl önce mi Türkiye daha özgürdü, şimdi mi Türkiye'de insanlar daha özgür?' sorusunu sormalıyız. Tabiki 10 yıl önce insanlar daha özgürdü. Mesela şu an hakkı müdafaa edecek olan avukatlar iddianame kabul edilinceye kadar sanıkların yani müvekkillerinin dosyasına ulaşamayacaktır.  12 Eylül rejiminde bile böyle bir kısıtlama yoktu. Otoriterleşme olup olmadığına siz karar verin artık" dedi.

Hükümetin sivil anayasa çalışmalarını da eleştiren Kamalak, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 13 yıldır ne yapıldı ki ? Hükümetin bu konuda yaptıklarını bir bakın, hep 'affedersiniz, pardon, yanlış oldu' deniyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısıyla ilgili düzenleme 2010 yılında getirildi. Yanlış oldu deyip, düzeltme yoluna gittiler. Kanun çıkardılar. Anayasa Mahkemesi iptal etti. Kendi içinde gruplaşmaya gittiler. Belli bir kuruluştan, paralelden falan bahsettiler. Buna da 'yanlış oldu, pardon yanılmışız' dediler. Yanlışlıklar devam ediyor. "

Çözüm sürecinin de çözülmeye doğru gittiğini savunan Kamalak, bu ülkenin tek kurtuluş çaresinin Milli Görüş olduğunu kaydetti.

- Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title