Haberler

Kamalak: Bunlar Milli Görüşü İhya İçin Değil İmha İçin Gelirler

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile yapılan ve sonuçsuz kalan ittifak görüşmeleriyle ilgili, "Arkadaşlarıma 'Bunlar Milli Görüş'ü ihya için değil, imha için gelirler' dedim. Örneğin Diyarbakır'dan 1 milletvekili çıkarmışlar, bize 4'üncü sırayı teklif ediyorlar.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile yapılan ve sonuçsuz kalan ittifak görüşmeleriyle ilgili, "Arkadaşlarıma 'Bunlar Milli Görüş'ü ihya için değil, imha için gelirler' dedim. Örneğin Diyarbakır'dan 1 milletvekili çıkarmışlar, bize 4'üncü sırayı teklif ediyorlar. Ağrı'dan hiç milletvekili çıkaramamışlar, bize 3'üncü sırayı teklif ediyorlar. Görüşmenin bir manası olur mu?" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bartın kent girişinde partililer tarafından karşılandı. Merkez Şadırvan Camii'nde cuma namazını kılan Kamalak, bir resteronda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayan Kamalak, şöyle dedi:

"Ülkemizde şiddet olaylarının yaygın şekilde olduğunu görüyoruz. Basına saldırılar, basın mensuplarına dayak atmalar, onları dövmeler, asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Bu tür saldırılar aczin ifadesidir. Bir kimseye fikrinden dolayı saldırmak, onu darp etmek ancak ve ancak aczin ifadesidir. Zira fikirleri kaba kuvvetle baskı yaparak, darp ederek susturmak mümkün değildir. Düşünceyi engellemenin, yok etmenin tek yolu vardır. O da daha üstün fikir üretebilmektir. Fikre karşı fikir üretemeyenler tarih boyunca hakarete ve zorbalığa yönelmişlerdir."

1 KASIM SEÇİMLERİNİN ÖNEMİ

1 Kasım seçimlerinin Türkiye, Ortadoğu, İslam alemi ve insanlık için büyük bir fırsat olduğunu belirten Kamalak, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimleri öncesinde, 'SP bu meclise girmeyecekse seçimlerin hiçbir değeri olmayacak' demiştim. 'Zira SP'nin yer almadığı bir meclis bu ülkenin hiçbir problemini çözemez, çözemeyecektir' demiştim. Aradan 6 ay gibi bir zaman geçti. Ülkenin hangi problemi çözüldü? 'Şehit cenazeleri gelmez, akan kan durur, annelerin gözyaşı silinir' gibi bir düşünceye sahip misiniz? Ne yazık ki hayır. 'Ekonomi düzelir' diye bir düşünceniz var mı? Hayır. iktidarın söylemine göre 1 dolar 1 Türk lirası olacaktı, ne oldu? 3 küsur Türk lirası oldu. Nerede duracağı da belli değil."

'GÜNEYDOĞU MAYIN ALANI'

Erbakan hükümetleri döneminde Güneydoğu'dan bir tek şehit haberi gelmediğini ifade eden Kamalak, "Güneydoğu bir bakıma ülkenin sigortası durumdaydı. Şimdi mayın alanı. Niye böyle? Ne ektin de ne biçmek istiyorsun. ve ortaya çıkanlar o zamanlar, 'Biz de milli görüşçüyüz. Bizi Erbakan piyasaya sürdü' diyorlardı. Kamuoyunu bu şekilde kandırıyorlardı. O sebepledir ki o tarihte milli görüşe verilen oylar olduğu gibi Ak Parti'ye gitti. ve Ak Parti tıpkı Refah Partisi gibi o bölgeleri sildi süpürdü. Ama foya döküldü. Güneydoğu gitti Ak Parti'nin elinden" dedi.

AK PARTİ İLE İTTİFAK

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kamalak, soru üzerine Ak Parti ile ile yapılan ittifak görüşmelerini değerlendirdi. Milletvekili olma gibi bir dertleri olmadığını, Türkiye'nin yetişmiş en iyi kadrolarının SP'de olduğunu vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

"Biz, 'Yangını söndürecek, akan gözyaşlarını dindirecek, şehit kanlarını durduracak kadar bir güce sahip olursak Meclis'e gireriz' dedik. 'Seçilebilecek noktada 10 kontenjan isteriz. Seçilme ihtimali bulunan yerlerden de 5 kontenjan isteriz. Onun dışında iki parti bir araya geldiğinde bir sinerji olursa, 40-50 milletvekili çıkaracak olursa oradan da 8 kontenjan isteriz' dedik. Olmadı. Ben biliyordum zaten, en baştan tahmin ediyordum. 'Bunlar Milli Görüş'ü ihya için değil imha için gelirler' dedim arkadaşlarıma. Örneğin Diyarbakır'dan 1 milletvekili çıkarmışlar, bize 4'üncü sırayı teklif ediyorlar. Ağrı'dan hiç milletvekili çıkaramamışlar, bize 3'üncü sırayı teklif ediyorlar. Görüşmenin bir manası olur mu?" - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title